Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Vakantie Rivièra Maya

Relaxed hoor, die sfeer tijdens een vakantie aan de Rivièra Maya. Tropisch weer, het mañana mañana tempo, overheerlijk Mexicaans eten en een prachtig strand voor de deur van je luxe resort… Je snapt tijdens deze strandvakantie al snel waarom de Maya’s deze kilometerlange kustlijn in Yucatán uitkozen om hun belangrijkste bouwwerken neer te zetten.

Vakantie Rivièra Maya
  • Vliegen met onze eigen TUI Dreamliner
  • Prachtige RIU Hotels & Resorts
  • Vele individuele & groepsrondreizen
  • Overblijfselen imposante Maya cultuur
  • Vliegen met onze eigen TUI Dreamliner
Bekijk alle vakanties Rivièra Maya (12)

Vamos a la playa in Rivièra Maya

Als je nu wilt zonnen op paradijselijke stranden, of een frisse duik wilt nemen in de kristalheldere zee, een vakantie naar de Rivièra Maya is altijd wel een goed idee. Zeker als de mutsen in Nederland weer op moeten, is dit dé plek om je vitamine D tekort aan te vullen. Aan de kilometerslange kustlijn in Mexico, met Cancun aan het begin en Tulum aan het eind, liggen de luxe resorts van TUI verscholen in een groene omgeving, direct aan zee. En naast bekende badplaatsen als Playa del Carmen vind je hier ook gezellige vissersdorpen. Het fantastische koraalrif is de slagroom op de taart. Met als kers: het groene achterland waar een wereld gehuld in mysteries en vol indrukwekkende erfenissen wacht.

Ontdek het mysterieuze Maya verleden

Een vakantie in Rivièra Maya is niet compleet zonder de beroemde Maya tempelruïnes. Deze indrukwekkende tempels vind je onder andere in Tulum. Maar misschien nog wel bekender is Chichen Itza. Dit enorme complex van Maya ruïnes is in de vorm van een piramide gebouwd en is één van de meest bekende attracties van Yutacán. Wanneer je Chichen Itza bezoekt, maak dan onderweg ook een stop in Valladolid. In deze koloniale stad krijg je een goed beeld van het leven in Yucatán. De bevolking draagt zelfs nog traditionele klederdracht.

Grotduiken en zeeschildpadden

Rivièra Maya staat bekend om zijn honderden Cenotes. De Cenote Azul en Cenote Dos Ojos bijvoorbeeld zijn adembenemend om te zien, maar nog leuker is om erin te zwemmen of te snorkelen. Wees voorbereid op helderblauw water met indrukwekkende stalactieten en stalagmieten. Maar ook de onderwaterwereld in Akumal is schitterend om te zien tijdens je vakantie in Rivièra Maya. In dit kleine dorpje tussen Playa del Carmen en Tulum spot je zeeschildpadden in hun natuurlijke habitat. Neem je snorkeluitrusting mee en wie weet sta je oog in oog met deze prachtige dieren. Op de terugweg naar het hotel kun je een tussenstop maken in de levendige badplaats Playa del Carmen, waar je eindeloos kunt winkelen in de shoppingmall in de luxe wijk Playacar.

Bekijk alle vakanties Rivièra Maya (12)