NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Tulum

Tijdens uw vakantie Tulum ontdekt u de magie van Mexico. Bedwing de wit schuimende koppen van de Caribische Zee en laat u neerploffen op het hagelwitte zand onder het wakend oog van de oude Maya ruïnes. Voor nog meer actie kunt u de mooiste ‘cenotes’ van Yucatán snorkelend verkennen of de Mayastad Coba bewonderen middenin de jungle.

Vakantie Tulum
  • Vliegen met onze eigen TUI Dreamliner
Bekijk alle vakanties Tulum (2)

Paradijselijke stranden en Maya ruïnes

Aan de oostkust van het Mexicaanse schiereiland Yucatán, ligt de mooie badplaats Tulum. In Tulum kunt u ontspannen aan het witte zandstrand Playa Paraiso. Waan u in een paradijs en plant uw voeten in het zand. U heeft een prachtig uitzicht over de azuurblauwe Caribische Zee, die uiteraard uitnodigt tot een verfrissende duik. Aan de kust vindt u tevens de eeuwenoude ruïnes van de vroegere Mayastad. Toen voornamelijk een handelpunt voor jade en turquoise, nu een plek waar u de goed bewaarde ruïnes kunt bewonderen.

Avontuurlijke excursies

Tijdens uw vakantie in Tulum kunt u nog veel meer ondernemen. Een aanrader voor cultuurliefhebbers is een duik in de geschiedenis van de Maya's. Coba, een van de oudste Mayasteden in dit deel van Mexico, voldoet aan het sprookjesachtige beeld van een Mayastad die lange tijd door de jungle werd ogeslokt. Indrukwekkende gebouwen, zoals de Grote Piramide Nohoch-Mul, steken hier boven het vele groen uit. U kunt de site verkennen via de 'sacbe', de originele 'witte wegen' die door de Maya's zijn aangelegd. Tijdens deze wandeling onder de schaduwrijke bomen passeert u onder andere La Iglesia, een 20 meter hoge piramide. Waaghalzen kunnen de 100 treden van de Grote Piramide beklimmen en zich 'on top of the world' voelen. Grijp zeker uw kans, want het is een van de weinige Maya piramides die u nog mag betreden.

Bent u op familievakantie? Voor de kinderen is het Tulum Monkey Sanctuary in het westelijke deel van Tulum erg leuk. De eigenaar van dit park zet zich al 20 jaar in om apen te redden en u kunt hier dan ook vele aapsoorten bewonderen. Als u meer van de natuur onder water houdt en op zoek bent naar een avontuur, dan zit u goed in Yucatán. Ontdek de prachtige grotten, of ‘cenotes’, die Moeder Natuur gecreëerd heeft, tijdens een excursie naar Sac Actun, ten noorden van Tulum. Samen met een gids, die u alles over deze grotten weet te vertellen, verkent u al snorkelend het meer in de grot. Hier zult u begrijpen waarom de Maya’s dachten dat dit de poort was naar de ‘andere wereld’.

Yoga aan de Caribische Zee

Geniet na een avontuurlijke dag in de Mexicaanse natuur of een ontspannen stranddagje in uw gezellige accommodatie. Verblijf met uw familie in een stijlvol, kleinschalig hotel. ’s Ochtends na het ontbijt kunt u gelijk van een duik in de Caribische Zee genieten, want het strand ligt op steenworp afstand. Beleef samen met uw partner de gratis introductieles yoga aan zee, het toppunt van ontspanning. Of drink gezellig een cocktail in de bar bij het hotel. Tijdens een rondreis langs bijvoorbeeld de hoogtepunten van de Mayacultuur komt Tulum ook aan bod en ook dan kunt u de magie van deze prachtige plek ondergaan.

Bekijk alle vakanties Tulum (2)