COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Friesland

Vakantie Friesland

  1. Vakantie
  2. Nederland
  3. Friesland

Écht even weg in eigen land? Een vakantie in Friesland geeft je gegarandeerd een ‘buitenlandgevoel’. Deze noordelijke provincie onderscheidt zich van de rest van Nederland met een eigen taal en gebruiken als fierljeppen. Vanuit het luxe hotel van TUI stel je zelf je ideale vakantie samen: van actieve fietstochten of vaarroutes tot ‘even bijtanken’ op een Waddeneiland.

Populaire bestemmingen

Leeuwarden(1) Leeuwarden Makkum(1) Makkum

Aanbieding Friesland

Eindeloze strandwandelingen of onder begeleiding van een gids wadlopen op Waddeneilanden als Schiermonnikoog, Vlieland en Terschelling. Wandelen en fietsen in de bosrijke omgeving van het natuurgebied het Drents-Friese Wold. Of zwemmen in het verwarmde openluchtbad middenin de bossen van Appelscha. Maar Friesland heeft naast de Noordzeestranden, uitgestrekte heidevelden en ongerepte bossen veel meer te bieden. In de waterrijke provincie kun je ook met een sloep of zeilboot de Friese meren op en tal van watersporten beoefenen. Of herbeleef de avonturen van Hielke en Sietse in het Kameleondorp Terherne. Benieuwd naar deze provincie in het noorden van Nederland? Profiteer dan van extra korting op de vakantie naar Friesland en kies bij TUI voor een mooie aanbieding naar Friesland.

Bekijk alle aanbiedingen Friesland (5)

Bezoek de beroemde ‘elf steden’ per fiets

De noordelijke provincie Friesland staat bekend om haar mooie vergezichten en is met vier Nationale Parken een van de meest natuurlijke regio’s van ons land. Met TUI kun je verblijven in een luxe hotel of op een gemoedelijk vakantiepark; vlak bij schilderachtige dorpjes zoals Appelscha en Anjum, of midden in de natuur op de Waddeneilanden Terschelling of Vlieland.

Sportievelingen kunnen tijdens een vakantie Friesland op de fiets stappen om het uitgestrekte Friese landschap te verkennen. Tijdens de alternatieve elfstedentocht langs de elf steden van de bekende schaatswedstrijd hoef je de ijzers niet onder te binden. Je gaat gewoon op de fiets! De elf pittoreske plaatsjes vormen een prettige afwisseling met de weidse velden. Al trappend kom je langs historische gebouwen en ‘stadse’ grachten, zoals die van de piepkleine middeleeuwse vestingstad Sloten. Een stuk verder naar het noorden, op Vlieland, biedt het 4 sterren hotel van TUI de ideale vakantie voor rustzoekers en natuurliefhebbers. Hier vind je het summum van rust: uitwaaien op het strand op een eiland met nauwelijks verkeer, met als dagafsluiter een behandeling in het wellness center van het hotel.

Leer Fries in ‘Ljouwert’ en kameleondorp Terherne

Voor gezinnen met kinderen is het vakantiepark van TUI in Terherne ideaal: hier vlak bij ligt namelijk het ‘Kameleondorp’, waar de kids samen met de kinderhelden Hielke en Sietse de wildste avonturen beleven. Maar ook op andere plekken in Friesland is het avontuur nooit ver weg. Zo ontdek je in de nabijgelegen provinciehoofdstad Leeuwarden waar het hart van de ware Fries sneller van gaat kloppen. Bijvoorbeeld in museum Tresoar, dat vertelt over cultuurschatten en het verleden van ‘Fryslân’. Na een bezoek aan het Fries Museum weet je wat ‘fierljeppen’ is, kijk je al uit naar het seizoen van het ‘skûtsjesilen’ (zeilen) en spreek je al een aardig mondje ‘Frysk’. Altijd handig tijdens een vakantie in Friesland!

Fluisterstil varen op de Friese meren

Wie zich nog meer wil onderdompelen in de Friese cultuur, kan kennismaken met de talloze watersportactiviteiten die deze provincie biedt. Boek een bijzondere overnachting in een van de havenwoningen in Terherne en spring ’s ochtends meteen in de boot om een vaartocht te maken - de aanlegsteiger ligt immers voor de deur! Op het nabijgelegen Sneekermeer in het Friese meren-gebied kun je fantastisch zeilen, windsurfen of gewoon ouderwets roeien. In dit gebied is het ook mogelijk om een in Nederland nog unieke electric-only-vaarroute te maken met een (elektrische) fluisterboot, tussen Heeg en Oudega. Zo kom je op stille plekjes zonder motorboten en kun je de omgeving beter in je opnemen.

Bekijk alle vakanties Friesland (8)