NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Dachstein

Dankzij zijn enorme hoogte van 3000 meter is Dachstein een populaire attractie in Oostenrijk. Op de top van deze berg vind je een kabelbaan, een uitkijkplatform en een 350 meter hoge brug. Daarentegen wordt de voet van de Dachstein gesierd door dorpen als Gosau en Russbach. Ze vormen tijdens een vakantie in Dachstein de perfecte uitvalsbasis voor een excursie naar Salzburg of een uitstapje naar de Hallstätter See.

Populaire bestemmingen

Een vakantie in Dachstein op grote hoogte

Voor een vakantie in Dachstein moet je geen hoogtevrees hebben. Deze 3000 meter hoge berg, gelegen op circa 10 uur rijden, is namelijk de hoogste van de Salzburger Dolomieten. Alle faciliteiten op deze berg in Oostenrijk zijn er ook volledig op gericht om het spectaculaire uitzicht te benadrukken. Er is een kabelbaan, een uitkijkplatform met glazen vloer en een 100 meter lange brug. Deze hoogste brug van Oostenrijk bungelt zo'n 350 meter boven een witte gletsjer. Je kunt deze gletsjer ook van binnen bekijken tijdens een vakantie in Dachstein. Het 'Dachstein Eispalast', een ijspaleis met licht- en muziekeffecten, geeft namelijk toegang tot dit pareltje van moeder natuur.

Op excursie naar Salzburg of de Hallstätter See

Hoewel de top van de Dachstein bedekt is met een dik pak sneeuw, worden de flanken van deze berg juist gesierd door groene alpenweiden en schilderachtige dorpen als Gosau en Russbach. In beiden plaatsen vind je hotels van TUI, die de ideale uitvalsbasis vormen om de omgeving te verkennen. Pak bijvoorbeeld de auto naar de stad Salzburg met culturele bezienswaardigheden als de middeleeuwse burcht. Ben je met kinderen op familievakantie naar Dachstein? Ga dan met de kleine oogappels naar de Hallstätter See. In de zomer is dit meer, dat aan de voet ligt van de Dachstein, de ideale plek voor een verfrissende duik.

Bekijk alle vakanties Dachstein (11)