Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Gosau

Het Oostenrijkse dorp Gosau is de ideale vakantiebestemming voor daredevils. En dat heeft alles te maken met de Dachsteingletsjer die net buiten het dorp de lucht in rijst. Tijdens een vakantie Gosau kun je op de top van de gletsjer een glazen uitkijkplatform opstappen. Of de ijswereld van binnen bekijken. Het uitzicht op de Alpen is onvergetelijk. Bijkomen doe je in het luxe hotel van TUI waar de sauna voor je is opgewarmd.

Het indrukwekkende decor van Gosau

Stel je eens voor dat je wakker wordt in een comfortabel bed, de gordijnen opent en uitkijkt op een grillige gletsjer. Dat er vervolgens warme kaiserbroodjes voor je klaar staan bij het ontbijt en dat je die oppeuzelt met uitzicht op de hoge Alpentoppen van Oostenrijk. Tijdens een vakantie Gosau ziet de gemiddelde ochtend er zo uit. Het rustige dorp is gebouwd aan de voet van de Dachsteingletsjer en is de ideale vakantiebestemming voor bergbeklimmers, wandelaars en rustzoekers. Kilometers aan wandelpaden liggen voor je klaar. Allemaal met uitzicht op de indrukwekkende gletsjer.

De Dachsteingletsjer van dichtbij bekijken

Over de Dachsteingletsjer gesproken; hij gaat de hele wereld over vanwege het glazen uitzichtplatform van de Dachstein Sky Walk. Daredevils kunnen dit platform opstappen en een heel eind naar beneden turen. Is dat te veel spanning voor je? Geniet in het panoramarestaurant op de top van de Dachsteingletsjer dan van een heerlijk stuk apfelstrudel. Ook dan is het uitzicht op de grillige bergwereld van de Alpen onvergetelijk. Neem de camera zeker ook mee in het Dachstein Eispalast. In de gletsjer wordt de ijswereld extra in het ‘zonnetje’ gezet door licht- en muziekeffecten. Instagrammable foto’s verzekerd.

De fotogenieke Vorderer Gosausee

Op weg naar de top van de Dachsteingletsjer kom je langs de Vorderer Gosausee. Dit fotogenieke meer ligt op 937 meter hoogte en wordt omringd door torenhoge rotsformaties. Omdat de steile rotsen in het helderblauwe weerspiegelen schiet je ook hier jaloersmakende vakantiekiekjes. Zwemmen is misschien wat fris, maar dat kun je tijdens de vakantie Gosau doen in het binnenbad van het hotel. ’s Avonds staat de kaiserschmarrn voor je klaar en is ook de spa opgewarmd. Zo’n ontspannen avond heb je wel verdiend na de actieve wandeltocht.

Bekijk alle vakanties Gosau (1)