Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Igls

Natuur en cultuur komen samen tijdens een vakantie Igls. Dit Oostenrijkse dorpje ligt op een zonnig plateau boven de stad Innsbruck en aan de voet van de Patscherkofel. Trek de wandelschoenen aan, stap de kabelbaan in en verken het berglandschap tijdens het lopen van de Zirbenweg. Al kun je ook prima door Innsbruck wandelen en de kleurrijke paleizen en het Goldenes Dachl zien schitteren.

Een rustige wandeling door de Oostenrijkse Alpen

Een rustige vakantie in vorstelijke sferen is waar het om draait tijdens een vakantie Igls. Het Oostenrijkse dorpje ligt op een zonnig plateau aan de Patscherkofel en zo’n beetje boven Innsbruck. Voor rustzoekers is het een ideale vakantiebestemming, want tijdens het wandelen over de Zirbenweg kom je maar weinige anderen tegen. Deze wandelroute begint op de 2.245 meter hoge Patscherkofel die je met de kabelbaan uit Igls bereikt. Het uitzicht op de Oostenrijkse Alpen én de luxe paleizen in Innsbruck zorgen voor een adembenemend decor.

Flaneren door het schitterende Innsbruck

Om Innsbruck kun je niet heen tijdens de vakantie Igls. Ideaal voor cultuurliefhebbers die het Goldenes Dachl met eigen ogen willen zien schitteren. Het pand staat in het historische centrum van Innsbruck en wordt versierd door 2.567 koper vergulde dakpannen. In het museum kom je alles te weten over de bouw van het bijzondere, middeleeuwse gebouw. Wandel vervolgens verder de Herzog Friedrich Strasse in en bewonder de besneeuwde bergtoppen die zo’n beetje aan het eind van de straat lijken te liggen. Neem zeker plaats op een terrasje om van een stuk Sachertorte te smullen. Dat is letterlijk cultuur proeven!

Bekijk alle vakanties Igls (1)