COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Duitsland

Stedentrip Duitsland

  1. Stedentrip
  2. Duitsland

Het hippe, historische en kleurrijke Berlijn ontdek je tijdens een stedentrip Duitsland. De stad is vooral bekend van de Brandenburger Tor die ’s avonds prachtig verlicht wordt. Maar Berlijn is dankzij de honderden boetiekjes en luxe designwinkels aan de Kürfurstendamm ook een echte shopstad. En dan hebben we de Berlijnse Muur en Checkpoint Charlie nog niet eens genoemd. Een historische plek waar je stil van wordt.

Stedentrip Duitsland
  • Bezoek de artistieke metropool Berlijn
  • Drink bier in een Biergarten in München
  • Bekijk moderne architectuur in Düsseldorf
  • Naar hartenlust shoppen
  • Met de auto, trein óf het vliegtuig
Bekijk alle stedentrips Duitsland (31)

Weekendje Duitsland

Een weekendje Duitsland is ideaal wanneer je er even helemaal uit wil zijn, maar niet te ver wil reizen. Kies bijvoorbeeld voor een stedentrip Keulen, een Duitse stad die net over de grens ligt in de deelstaat Saksen en dus goed met eigen vervoer te bereizen is. Vanuit een hotel van TUI zit je zo in het centrum waar je bekende bezienswaardigheden vindt als de Dom van Keulen en het prachtige Rathaus (stadhuis). In Keulen is het ook goed shoppen, met name in de Hohe Straße en de Schildergasse, die al in de Romeinse tijd de belangrijkste straten waren. Een andere leuke stad voor een weekendje weg in Duitsland is München, gelegen in de Duitse deelstaat Beieren. Boek bij TUI een hotel inclusief vliegreis en het enige dat je nog hoeft te doen is genieten van de statige, historische binnenstad met de 15e eeuwse Fraukirche, het classicistische paleis Residenz en de zomerkastelen van de Beierse vorsten: Slot Nymphenburg en Slot Schleissheim.

Bekijk alle weekendjes Duitsland (31)

Op stedentrip naar Berlijn

Onze Oosterburen hebben honderden steden, maar er is er maar een de bekendste. Berlijn ligt in het oosten van het land en is de stad waar je verblijft als je bij TUI kiest voor een stedentrip Duitsland. In deze bruisende metropool komen oud en nieuw samen. Je maakt tijdens een citytrip Berlijn niet alleen kennis met het historische verleden, maar dankzij de hippe cafés en de rijk versierde gebouwen leer je ook het moderne Berlijn kennen. Overigens kun je bij TUI zelf het vervoersmiddel naar Berlijn kiezen. Ga je met eigen auto, reis je met de trein of stap je toch het vliegtuig in. Die keus maak je tijdens het boeken van een hotel.

Oog in oog met historisch Berlijn

Tijdens een stedentrip Duitsland kun je in Berlijn niet om Checkpoint Charlie heen. In de tijd van de Berlijnse Muur deed CC dienst als controlepost tussen het modernere West-Berlijn en het door de Russen gedomineerde Oost-Berlijn. Hele families werden van elkaar gescheiden en die beelden gingen de hele wereld over. Inmiddels is de muur afgebroken, al staan er nog enkele delen overeind. Ook Checkpoint Charlie werd opgeheven, maar een exacte kopie van het oorspronkelijke wachthuisje werd in 2000 neergezet. Het is een indrukwekkende plek waar de historie en emotie nog in de lucht hangt en waar je alleen maar stil van wordt.

Shop till you drop op de Kürfurstendamm

Een stuk minder historisch, maar minstens zo indrukwekkend is de Kürfurstendamm. De grootste winkelboulevard van Berlijn staat vol met luxe designwinkels, hippe boetiekjes en indrukwekkende malls. En je kunt tijdens een stedentrip Duitsland zelfs verblijven in een hotel aan de Kürfurstendamm. Ideaal voor de shopliefhebbers die de hele dag winkel in, winkel uit lopen. Tussen het shoppen door zorgen de terrassen en cafés voor de nodige energie. Zie je jezelf al zitten met een pul bier en een Berliner Bol? Mocht het weer niet meewerken dan kun je het overdekte warenhuis opzoeken en losgaan op de 7 verdiepingen vol mode, accessoires en restaurants.

Berlijn op z’n mooist

Als er één bekend monument is die je tijdens een stedentrip Duitsland met eigen ogen kunt bewonderen dan is het de Brandenburger Tor wel. De stadspoort is hét symbool van Berlijn en foto’s van dit bouwwerk gaan de hele wereld over. Vooral in de avonduren, als de poort verlicht wordt, schiet je zelf de meest indrukwekkende vakantiefoto’s. Even daarvoor kun je de Rijksdag bezoeken. In het gebouw zetelt de Duitse Bondsdag, maar vooral de glazen koepel is geliefd bij bezoekers. Dat komt omdat je vanuit de koepel een panoramisch uitzicht op Berlijn hebt. Ga voor zonsondergang naar binnen en bewonder de stad op zijn mooist.

Bekijk alle stedentrips Duitsland (31)

Veelgestelde vragen Duitsland

De best beoordeelde hotels voor een stedentrip in Duitsland zijn Palace Berlin, Vienna House Andel's Berlin en H10 Berlin Ku'Damm

De gemiddelde tijd die je met de auto onderweg bent van Utrecht naar Duitsland is 5 uur. Deze tijd verschilt van welke plek je naartoe gaat. Wanneer je bijvoorbeeld van Utrecht naar Munster gaat ben je 2 uur en 30 minuten onderweg, terwijl je van Utrecht naar Berlijn wel 6 uur en 30 minuten in de auto kan zitten. 

Populaire bestemmingen voor een stedentrip in Duitsland zijn Berlijn, München en Hamburg

Hotels in Duitsland die geschikt zijn voor mindervaliden zijn NH Berlin Alexanderplatz en RIU Plaza Berlin

De beste reistijd voor een stedentrip naar Duitsland is in het voor-of najaar. Dan is het niet te warm en niet te koud en kan je lekker door de stad heen struinen.