Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Jenig

Laat je verrassen door Karinthië en boek een vakantie naar Jenig. Dit piepkleine dorp ligt in de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk, vlakbij de grens met Italië. Je slaapt er in een unieke houten bergchalet op een rustig vakantiepark. De kinderen vermaken zich hier zeker. Natuurlijk ga je vaak zwemmen, suppen én windsurfen bij het Pressegger meer. En wil je op avontuur met de kids? Neem ze dan eens mee op fossielenjacht in het Gailtal.

Het bergleven van Jenig

Tijdens een vakantie naar Jenig ervaar je het Oostenrijkse bergleven van dichtbij. Jenig is een piepklein dorp in de zonnige deelstaat Karinthië, op 20 minuten van de grens met Italië. Met TUI slaap je hier in een nieuw gebouwd, houten bergchalet. Het ligt op een rustig vakantiepark in de bossen, ideaal voor een familievakantie dus. Van hieruit ga je wandelen in de Alpen of gewoon lekker luieren in de Karinthische zon. En de kinderen? Die vermaken zich vast met het kinderprogramma bij de naastgelegen boerderij.

Zwemmen in het Pressegger meer

Een populaire bestemming vlakbij Jenig is het Pressegger meer. Je bereikt het met de auto in 20 minuten. Rondom het meer vind je stranden en zonneweides met genoeg faciliteiten. Voor koud water hoef je niet bang te zijn, want het meer is al vroeg in het voorjaar zo'n 28 ºC. Zwemmen, suppen, windsurfen: het kan bij het Pressegger meer allemaal. Huur ook eens een waterfiets, want zo zie je het Gailtal eens van een heel andere kant.

Op fossielenjacht in het Gailtal

Natuurlijk trek je er tijdens de vakantie in Jenig op uit. In het Gailtal rondom het dorp is namelijk genoeg te ontdekken. Zo vind je in het dorp Dellach im Gailtal het GeoPark. Dit is de rijkste fossielenregio van heel Oostenrijk. Dellach im Gailtal ligt een kwartiertje ten westen van Jenig. In het bezoekerscentrum van het GeoPark bewonder je 500 miljoen jaar oude fossielen. En ga zelf ook eens op fossielenjacht in de Alpen. Leuk voor de kids!

Bekijk alle vakanties Jenig (2)