Hola Canarische Eilanden! Bij vertrek 31/10 - 1/11: incl. sneltest op Schiphol

Vakantie Salzkammergut

Kies voor een vakantie Salzkammergut en je kiest voor waterpret in Oostenrijk. De regio staat bekend om de 76 bergmeren waar zeilers, windsurfers en duikers graag hun sport beoefenen. Maar ook raften over de snel stromende Traun rivier is populair. Neem maar een setje droge kleding mee. Droog blijf je wel in de steilste stoomtrein van Oostenrijk naar de top van de Schafberg om romantisch St. Wolfgang te bewonderen.

Vakantie Salzkammergut

Waterpret in Salzkammergut

Waterratten kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie Salzkammergut. De Oostenrijkse regio wordt versierd door 76 bergmeren die met hun helderblauwe water fonkelen onder de zon. Bij TUI verblijf je tijdens de actieve vakantie in een hotel bij de Halstättersee in Bad Goisern. Windsurfen, duiken en zeilen zijn hier populaire activiteiten. En dan hebben we het raften over de woest stromende Traun rivier nog niet eens genoemd. Nat ga je wel worden. Ook in het hotel van TUI waar het in het binnenbad met panoramaraam goed toeven is.

Uitkijken over romantisch St. Wolfgang

Een van de mooiste dorpjes van Oostenrijk ligt aan je voeten tijdens een vakantie Salzkammergut. St. Wolfgang, op een klein half uur rijden van Bad Goisern, is simpelweg romantisch. Met zijn pastelkleurige huizen, witte kerktoren en chalets met bloemen is St. Wolfgang ansichtkaartwaardig. Helemaal als je de grillige bergen op de achtergrond en het turquoise gekleurde water van het gelijknamige meer meerekent. Stap de Schafbergbahn in en laat je via de steilste stoomtrein van Oostenrijk naar de top van de Schafberg brengen. Vanaf daar is het uitzicht adembenemend. Helemaal als St. Wolfgang ’s avonds sfeervol verlicht wordt.