Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie St. Gilgen

Het charmante St. Gilgen ligt aan de aan de noordwestelijke oevers van de Oostenrijkse Wolfgangsee. Het dorp is gelegen in een idyllische omgeving die zich uitstekend leent voor wandel- of fietstochten. Loop langs het helderblauwe water van het meer, waar de groene en bergachtige omgeving aan de overkant het decor vormt. In het centrum vind je enkele winkels, restaurants en het geboortehuis van de moeder van componist Mozart, dat nu als museum dient.

Vakantie St. Gilgen

Idyllische sferen in St. Gilgen

Aan de noordwestelijke oevers van de Wolfgangsee in Oostenrijk ligt het dorp St. Gilgen. Het is een rustig, klein en charmant dorp waar een idyllische sfeer hangt. Het helderblauwe water van het meer is omgeven door het groene en bergachtige landschap van de Salzburgerland regio. Neem je wandelschoenen mee, want de wandelingen door de natuur hier zijn bijna te mooi om waar te zijn. Loop een van de diverse wandelroutes rondom het meer, of neem de Zwölferhorn kabelbaan voor wandelingen op grotere hoogtes. Ook fietsen kan hier uitstekend. Zo is St. Gilgen onderdeel van de 8-daagse fietsreis die TUI aanbiedt.

Het geboortehuis van Mozart zijn moeder

Tijdens de vakantie in St. Gilgen overnacht je in het hotel van TUI, dat op slechts 400 meter van het centrum ligt. Het kleine centrum heeft naast een winkelstraat, een 13e-eeuwse Katholieke parochiekerk en wat restaurants waar je typisch Oostenrijkse gerechten zoals de Wiener Schnitzel kunt eten. Bezoek ook het Mozarthaus, het huis waar vroeger de moeder van de componist Wolfgang Amadeus Mozart geboren werd en woonde. Tegenwoordig dient het huis als museum over het leven van Mozart zijn moeder en zijn zus.