Ericeira

Vakantie Ericeira

  1. Vakantie
  2. Portugal
  3. Costa de Lisboa
  4. Ericeira

Tijdens je vakantie in Ericeira hoef je je zeker niet te vervelen. Kijk vanaf je handdoek op het strand toe hoe de surfers de golven onder controle houden of wandel door de smalle straatjes van het centrum op zoek naar een terrasje. Breng een bezoek aan het grootste paleis van Europa en bekijk het kleurrijke dorp Mafra welke zo uit een sprookjesboek gesprongen kan zijn.

Surfwalhalla Ericeira

Ben je wel in voor een actieve vakantie? Pak dan het vliegtuig naar de Portugese stad Ericeira aan de westkust. In dit pittoreske dorpje met gouden zandstranden kun je tijdens een wandeling door de smalle klinkerstraatjes in het centrum de witte huisjes met blauwe, rode en groene daken bewonderen. Wanneer je richting het strand Praia de Ribeira de Ilhas wandelt zal je de golven horen kletteren in de branding. De hoge golven die je in Ericeira vindt zijn dan ook de reden dat dit authentieke vissersdorpje is uitgegroeid tot een van de populairste surfplaatsen van Portugal. Zoek hier een strandtent op om in de zon te genieten van een kopje koffie met een pastel del nata. Dit is een Typisch Portugees roomgebakje. Wanneer je hierna zin hebt in een beetje verkoeling kun je een duik nemen in de Atlantische oceaan. Houd er alleen wel rekening mee dat het zeewater hier erg koud kan zijn!

Rechtstreeks uit een sprookjesboek

Plan tijdens je vakantie in Ericeira eens een dag in om het grootste paleis van Europa in de stad Mafra te bezoeken. Deze is 4 hectare groot en bestaat uit het koninklijk paleis, een basiliek en een klooster. Het is zeker de moeite waard om hier even door de ramen van de gesloten bibliotheek te gluren. Hier staan namelijk 38.000 boeken en deze worden allemaal beschermt tegen insecten door vleermuizen. Rijd vanaf Mafra nog 25 minuten verder en je bereikt het mooiste dorp van Portugal. Het kleurrijke stadje Sintra met veel kastelen, oude forten en mooie tuinen zou zo uit een sprookjesboek gesprongen kunnen zijn. Zoek hier aan het eind van de dag een gezellig terrasje om te proosten met een glaasje wijn, proost!

Bekijk alle vakanties Ericeira (1)