Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Vakantie Portimão

Een vakantie in Portimão biedt een combinatie van strand en cultuur. De ene dag sta je oog in oog met de grootste kerk van de Algarve, de andere dag bewonder je de roodgekleurde rotsformaties op het Praia da Rocha strand. Neem in Portimão ook zeker een kijkje bij de dagelijkse vismarkt aan de voet van de lange ijzeren brug. Dat wordt smullen van verse sardines!

Begin je vakantie dicht bij huis

Wij vliegen je naar Portimão vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

Appartement Portimão

Een van de belangrijkste trekpleisters van de Zuid-Portugese kustplaats Portimão zijn de lichtgouden zandstranden. Niet ver van een appartement in Portimão van TUI. Het brede Praia da Rocha bijvoorbeeld, met grillige geelbruine kliffen die kenmerkend zijn voor de Algarve. En het uitkijkpunt Miradouro dos Três Castelos. Voor een betoverend uitzicht over de Atlantische Oceaan en de boven het water uitstekende rotsformaties. Maar struin tijdens een vakantie in Portimão ook vooral eens door de smalle straatjes van het centrum. Met historische bezienswaardigheden als de middeleeuwse Nossa Senhora da Conceição. Aan de binnenkant prachtig versierd met typisch Portugese azulejos. Om daarna in de kitchenette van het appartement in Portugal in een handomdraai frango piri-piri klaar te maken. Wel zo voordelig.

Bekijk alle appartementen Portimão (2)

Vakantie in kleurrijk Portimão

Tijdens een vakantie in Portimão kom je tijd en ogen tekort. Het kleurenpalet van de Algarve is immens. Paarse bougainvilles steken af tegen de typisch Portugese witte huizen. De groene pijnbomen kleuren mooi bij de oranjerode rotskust en de helderblauwe Atlantische Oceaan gaat hand in hand met de goudgele stranden van Portimão. Vanuit de centraal gelegen appartementen van TUI kun je alle kanten op. Reserveer bijvoorbeeld een huurauto bij je boeking of maak gebruik van de pendelbus die je binnen no-time naar het centrum van Portimão brengt. Het meest opvallende bouwwerk springt meteen in het oog: de Igreja de Nossa Senhora da Conceição, een prachtig witgekleurde kerk met een gotisch portaal. Het is de grootste kerk van de Algarve en zeker een bezoek waard.

Zonnen op het mooiste strand van de Algarve

Zin om een middag lekker te zonnen en zwemmen? Vanaf je appartement in Portimão ben je zó op een van de mooiste stranden van de Algarve: Praia da Rocha. Vanaf een ligbed aanschouw je hier de prachtige roodgekleurde kliffen en de helderblauwe zee. Het strand loopt geleidelijk af, dus ook zeer geschikt voor een gezinsvakantie met (jonge) kinderen. Blijf wel in het ondiepe gedeelte, want de golven kunnen in de Algarve vrij onstuimig zijn. Na een dag vol waterpret bezoek je de dagelijkse vismarkt aan de voet van de 337 meter lange ijzeren brug die Portimão verbindt met Ferragudo. Hier bewonder je de dagvangst en haal je heerlijke verse sardines. Deze grill je ’s avonds in de keuken van je appartement en eet je met een vers stuk Portugees brood en een goed glas wijn. Proost, of ‘à sua saúde’!

Bekijk alle vakanties Portimão (2)