Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Horta

In de kleurrijke Portugese stad Horta ligt het diepblauwe water van de Atlantische Oceaan aan je voeten. De hoofdstad van het eiland Faial is dan ook een geliefde bestemming onder zeezeilers die tussen Europa en Amerika varen. Tijdens een vakantie Horta kun je in de bootsporen van de zeilers treden en walvissen spotten tijdens een whale watching tour. Of bewonder de schilderachtige architectuur van de stad.

Als zeevaarder walvissen spotten bij Faial

Treed in de voetsporen van bekende ontdekkingsreizigers en bedwing tijdens een vakantie Horta de golven van de Atlantische Oceaan. Horta is de hoofdstad van het Portugese eiland Faial dat tot de Azoren behoort. Voor menig zeevaarder is Horta de laatste tussenstop tussen Europa en Amerika. In de haven van Horta staat een 'herdenkingsmuur' waar zeilers kleurrijke muurschilderingen hebben getekend die hun reizen symboliseren. Zelf hoef je de oceaan niet over te steken tijdens de avontuurlijke vakantie, maar een whale watching tour waarbij walvissen en dolfijnen gespot kunnen worden is wel een aanrader. Bijkomen doe je 's avonds in de haven van Horta waar je smult van verse visgerechten terwijl de imposante cruiseschepen en luxe jachten af en aan varen.

De Portugese architectuur van Horta

Tijdens een vakantie Horta kun je niet om de typisch Portugese architectuur heen. Pastelkleurige huizen met rode dakpannen en kerken die opgetrokken zijn in wit en zwart zorgen voor een schilderachtig stadsbeeld. Om ook de vele forten niet te vergeten die in Horta te vinden zijn. Neem een kijkje bij het stenen Forte de São Sebastião en kijk uit op het diepblauwe water van de Atlantische Oceaan. Kies je bij TUI voor een vakantie Horta? Dan staat je een rondreis over de Azoren te wachten. Met de huurauto kun je de rest van Faial verkennen en de Caldeira do Faial vulkaan bezoeken. Blauwe hortensia's, cederbossen en jeneverbesstruiken passeren ondertussen de revue.

Bekijk alle vakanties Horta (7)