Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Calpe

Vakantie Calpe

  1. Vakantie
  2. Spanje
  3. Costa Blanca
  4. Calpe

Op vakantie naar Calpe? Deze badplaats in Spanje vormt met de zandstranden Playa Arenal en Playa Levante een belangrijk onderdeel van de Costa Blanca. Vanaf de stranden is ook het pronkstuk van de stad te bewonderen: de Peñon de Ifach. Tijdens een wandeling naar de top van deze 300 meter hoge kalkrots heb je een prachtig uitzicht over het historische centrum van Calpe, de vissershaven en het zoutwatermeer Las Salinas.

Begin je vakantie dicht bij huis

Wij vliegen je naar Calpe vanaf Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam.

Goedkope vakantie Calpe

Op zoek naar een bruisende strandvakantie in Spanje, maar dan wel zo voordelig mogelijk? Vertrek dan richting de badplaats Calpe, gelegen aan de Costa Blanca. Tijdens een goedkope vakantie in Calpe kun je op stranden als Levante Beach en Playa Cantal Roig genieten van het uitzicht over de Middellandse Zee en de Peñon de Ifach. Deze ruim 332 meter hoge rots is een natuurreservaat, Parque Natural Peñon de Ifach, waar 300 diersoorten leven zoals de valk en de meeuw. Vanuit het All Inclusive vakantiepark van TUI is het mogelijk om een gratis shuttlebus te pakken naar het strand.

Ook de binnenstad van Calpe met zijn smalle straatjes en culturele bezienswaardigheden zoals de oude stadsmuur en de kathedraal Ermita San Juan de la Cometa is zeker een bezoek waard. Wanneer de avond valt is het tijd om een hapje te gaan eten. Bij 'Restaurant Exotic' kun je voordelig eten en drinken, want elke dag is hier van 17:00 tot 19:00 uur 'happy hour'!

Bekijk alle voordelige vakanties Calpe (6)

Het herkenningspunt van Calpe

Tijdens een vakantie naar Calpe zul je ontdekken wat deze Spaanse badplaats aan de Middellandse Zee zo speciaal maakt. Het herkenningspunt van Calpe is de Peñon de Ifach, een 300 meter hoge kalkrots die de kustlijn van de Costa Blanca siert. Het is mogelijk om een 1 uur durende wandeling naar de top van de rots te maken, die een prachtig uitzicht biedt over het historische centrum van Calpe, de vissershaven, het zoutwatermeer Las Salinas en Ibiza. Door een grote verscheidenheid aan planten- en vogelsoorten is Peñon de Ifach ook uitgeroepen tot natuurpark: Parc Natural del Penyal d'Ifac. Grote kans dat je hier nog de flamingo spot.

De 12 stranden van de badplaats

Dat Calpe uitermate geschikt is voor een strandvakantie, blijkt wel uit het grote aantal zandstranden dat de badplaats rijk is. Hier vind je maar liefst 12 stranden, waaronder een aantal intieme baaitjes en langgerekte zandstranden. De bekendste zandstranden zijn het Playa Levante en het Playa Arenal, waarvan het laatstgenoemde ook het grootst is. Op het Playa Arenal zijn ook veel faciliteiten te vinden, zoals parasols en bedjes. Het 4 sterren hotel van TUI ligt direct aan dit zandstrand. Ideaal dus als je nog wat extra zonnebrand wil pakken tijdens de vakantie in Calpe!

De oude kern van Calpe

Naast prachtige zandstranden en een flink portie natuur, wordt Calpe gesierd door een eeuwenoude stadskern. De Moorse wijk El Arrabal vormt een belangrijk onderdeel van de historische binnenstad. Smalle straatjes, winkeltjes en resten van de oude vestingwallen zijn hier te vinden. Echter is het ook de moeite waard om te wandelen door het straatje Calle Puchal, dat vol staat met traditionele vissershuisjes. We moeten natuurlijk niet vergeten dat Calpe van oorsprong een authentiek vissersdorp is!

Bekijk alle vakanties Calpe (10)