Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Vakantie Noord-Egeïsche Kust

Op veelzijdige zonvakantie naar het zonovergoten Turkije? Dan zit je zeker op je plek tijdens een vakantie aan de Noord-Egeïsche Kust! In deze streek kun je naast genieten van een strandvakantie in Kusadasi ook een bezoek brengen aan een van de traditionele dorpjes als Özdere waar je kennis kunt maken met het authentieke Turkije.

Vakantie Noord-Egeïsche Kust
  • Huurauto eenvoudig bij te boeken
Bekijk alle vakanties Noord-Egeïsche Kust (25)

Hoge kliffen en maanvormige baaien

In het oosten van Turkije vlak bij de Egeïsche Zee bevindt zich de Noord-Egeïsche Kust. Deze kustlijn is vanwege de hoge kliffen en de maanvormige baaien bijzonder populair onder zonaanbidders en strandliefhebbers. Een groot pluspunt van de Egeïsche kust is het mediterrane klimaat, wat betekent dat de zomers warm en droog zijn en de winters mild. Ideale winterzonbestemming dus!

Bij TUI kun je verblijven in de plaatsen Seferihisar, Özdere en het bekende Kusadasi, alle drie gelegen direct aan de Egeïsche Zee. Wanneer je met TUI in Seferihisar verblijft ben je vlakbij het goudgele zandstrand aan de Egeïsche Zee. Gooi hier een handdoekje uit op het strand of neem een frisse duik. Watersporters zitten ook goed in Seferihisar want je kan er zelfs kanoën en surfen. En mocht dat allemaal niet genoeg zijn? Het luxe 5 sterren hotel van TUI in Seferihisar heeft met haar luxe zwembad en talloze zwembaden ook nog meer dan genoeg waterplezier voor het hele gezin!

Slenteren over de markt in Kusadasi

Wanneer je met TUI verblijft in de badplaats Kusadasi zit je zeker op je plek wanneer je op zoek bent naar lokale Turkse gerechten. Driemaal in de week is er namelijk een markt in de stad waar je de verste groenten, fruit en vis kan kopen. Vlakbij het hotel van TUI in Kusadasi vindt bijvoorbeeld op dinsdag de groente- en fruitmarkt plaats. Hier kun je terecht voor Turkse aardappelen, gehakt en walnoten waarmee je een overheerlijke Turkse köfte kan maken. Op zaterdag is er overigens ook een kledingmarkt, vlakbij het station waar je heerlijk kan slenteren op zoek naar nieuwe kleding.

Bekijk alle vakanties Noord-Egeïsche Kust (25)