Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Ölüdeniz

Vakantie Ölüdeniz

  1. Vakantie
  2. Turkije
  3. Lycische Kust
  4. Ölüdeniz

Bij Turkije denk je misschien niet meteen aan paradijselijke plekken, maar dat is toch waar je terecht komt tijdens een vakantie Ölüdeniz. De onontdekte badplaats aan de Lycische Kust grenst aan de fotogenieke Blue Lagoon met zijn parelwitte stranden, turquoise gekleurd water en groene heuvels. Dat is nog eens een zonvakantie met een view. Al kun je het landschap ook van boven bewonderen tijdens het paragliden.

Begin je vakantie dicht bij huis

Wij vliegen je naar Ölüdeniz vanaf Amsterdam en Eindhoven.

Vakantie Ölüdeniz
  • ‘The Blue Lagoon’
  • Honderden vlinders
  • Het allermooiste strand van Turkije
Bekijk alle vakanties Ölüdeniz (4)

Goedkope vakantie Ölüdeniz

Op zoek naar een voordelige strandvakantie aan een van de mooiste streken van de Lycische kust? Tijdens een goedkope vakantie Ölüdeniz kun de handdoek uitgooien op een van Turkije's mooiste stranden. Niet voor niets is de film 'Blue Lagoon' ook deels op dit strand opgenomen. Neem ook een frisse duik in het water van de Middellandse Zee of ga beachvolleyballen op Belcekiz-beach. Vergeet overigens ook niet om van het uitzicht achter je te genieten. Ölüdeniz bevindt zich in een groene lagune, want achter het strand bevindt zich het natuurgebied van Babadag. 

Tijdens een goedkope vakantie Ölüdeniz is er natuurlijk meer te doen dan alleen zonnebaden. Ontdek bijvoorbeeld de prachtige natuur die de Turkse badplaats rijk is tijdens een wandeling door het natuurgebied van Babadag. Het natuurgebied is vernoemd naar de 1969 meter hoge Babadag-berg welke vaak het decor vormt voor paragliders. Tijdens een wandeling door het natuurgebied tref je onder meer orchideeën, cederbomen en vele eucalyptus-bomen. En bij terugkomst in het All Inclusive hotel van TUI in Ölüdeniz staat het eten al op je te wachten! 

Bekijk alle voordelige vakanties Ölüdeniz (4)

Ölüdeniz: paradijs in Turkije

Een paradijselijke plek met turquoise gekleurd water, parelwitte stranden en groene heuvels, én dat in Turkije. In eerste instantie link je dat misschien niet meteen aan elkaar. Turkije staat toch bekend om de culturele badplaatsen met luxe All Inclusive hotels. Dat is in Ölüdeniz aan de Lycische Kust anders. Deze onontdekte badplaats ligt namelijk aan de magische Blue Lagoon en bij Butterfly Valley. Een vakantie Ölüdeniz is dan ook echt iets voor natuurliefhebbers. Oh ja, bij TUI kun je die doorbrengen in een luxe All Inclusive hotel.

De fotogenieke Blue Lagoon

Dé reden voor een vakantie Ölüdeniz is de Blue Lagoon. Een turquoise gekleurde baai waarvan het water continu van kleur verandert onder invloed van de zon. De hagelwitte stranden langs de baai én de groene heuvels rondom zorgen voor een fotogeniek decor. De Blue Lagoon is dan ook een geliefde afbeelding op ansichtkaarten. Zeilen, zwemmen en kajakken zijn hier populaire watersporten, maar ook snorkelen en in het kraakheldere water op zoek naar zeesterren en baarzen kun je er prima doen.

Het natuurlijke gezicht van Ölüdeniz

Wist je dat Ölüdeniz geliefd is bij paragliders? Dat heeft niet alleen te maken met het zweven boven de Blue Lagoon, maar ook vanwege de 1.900 meter hoge Babadag berg die bekend staat als ideaal startpunt voor het paragliden. Tijdens een vakantie Ölüdeniz kun je de sprong zelf wagen. Wie niet zo’n daredevil is kan terecht in het groene Butterfly Valley aan de voet van de Babadag. Kleurrijke vlinders, geurige eucalyptusbomen en felgekleurde orchideeën heten je welkom. Vergeet de goede wandelschoenen niet mee te nemen naar Ölüdeniz.

Verwennerij en luxe

Families met kinderen opgelet! Tijdens een vakantie Ölüdeniz beleef je niet alleen waterpret in de Blue Lagoon. Wie bij TUI voor het 5 sterrenhotel kiest kan zich de hele dag uitleven in het spetterende waterpark. Opdrogen kan tussendoor op het 750 meter lange privéstrand. Zie je jezelf al zitten met je tenen begraven in het warme zand en een verfrissende cocktail bij de hand? Die komt de ober van het All Inclusive hotel met liefde brengen. En zodra de geur van gebakken kofta je tegemoet komt kun je aanschuiven voor het diner. Zo moet een zonvakantie zijn.

Bekijk alle vakanties Ölüdeniz (4)