Verenigd Koninkrijk

Vakantie Verenigd Koninkrijk

  1. Vakantie
  2. Verenigd Koninkrijk

Tijdens een vakantie in het Verenigd Koninkrijk zullen de oude steden, prachtige natuur en bijzondere monumenten je verrassen. Kom bijvoorbeeld naar Edinburgh, hoofdstad van Schotland. Bewonder hier zeker Edinburgh Castle en proef eens echte Schotse Whisky aan de Royal Mile. Boek je liever een stedentrip naar Londen? Dan krijg je een gratis ticket voor het London Eye. Daarmee houd je ook nog geld over om te winkelen op Bond Street.

Begin je vakantie dicht bij huis

Wij vliegen je naar Verenigd Koninkrijk vanaf Amsterdam en Rotterdam.

Vakantie Verenigd Koninkrijk
Bekijk alle vakanties Verenigd Koninkrijk (62)

Populaire bestemmingen

Londen(53) Londen Edinburgh(9) Edinburgh

Verenigd Koninkrijk: verrassend dichtbij

Een vakantie in het Verenigd Koninkrijk brengt je naar het land van knusse dorpen, middeleeuwse kastelen, links rijden, prachtige natuur en de hipste steden. Een groot voordeel van een Britse vakantie is dat je nooit lang onderweg bent. Het maakt niet uit of je met TUI vliegt vanaf Amsterdam, Eindhoven of Rotterdam. Je zit altijd maximaal 1 uur en drie kwartier in het vliegtuig. Voor je het weet zoef je in Londen al met de Tube naar St. James's Park voor de wisseling van de wacht bij Buckingham Palace. Of kom naar Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Wie weet doe er wel dezelfde inspiratie op als J.K. Rowling, die hier begon met het schrijven van de Harry Potter-boeken.

Stedentrip in Londen

Een stedentrip naar Londen is een prima invulling van je vakantie in het Verenigd Koninkrijk. Natuurlijk wil je dan de hotspots als de Tower of London, Westminster Abbey, St. Paul's Cathedral en Houses of Parliament zien. Stap dus aan boord van een hop-on-hop-off bus, dan zie je alles in een keer. En shopaholics? Die zijn in Londen niet weg te slaan bij de grote merken in Bond Street en Oxford Street. Ga overigens ook eens winkelen in Camden Market of Shoreditch, waar de boetiekjes vol origineel design liggen. Boek je nu bij TUI een hotel of appartement in Londen? Dan krijg je een gratis entreeticket voor London Eye, het 135 meter hoge reuzenrad aan de Theems.

Cultureel Edinburgh

Zoek je een alternatief voor Londen? Overweeg dan Edinburgh voor een vakantie in het Verenigd Koninkrijk. Dit is de hoofdstad van Schotland en staat ook wel bekend als 'Athene van het noorden'. Monumenten die je niet mag missen zijn onder meer Edinburgh Castle, Palace of Holyroodhouse en de St. Giles kathedraal. Wanneer je de Royal Mile afloopt, kom je ze allemaal tegen. Ook het Scotch Whisky Heritage Centre ligt aan deze 'mijl'. Je leert hier alles over de productie van de beroemde Schotse drank. Ook fijn: het hotel van TUI staat in hartje Edinburgh, zodat je elke dag binnen enkele minuten weer in dit mooie historische centrum staat.

Bekijk alle vakanties Verenigd Koninkrijk (62)