Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Gauteng

Speuren naar de Big 5, maar ook iets te weten komen over de geschiedenis van Zuid-Afrika? Dan zit je tijdens een vakantie Gauteng in de stad Johannesburg helemaal goed. Vanuit het 4 sterren hotel kun je een bezoek brengen aan het Apartheidsmuseum of de beroemde township Soweto. Voor het maken van een safari zet je koers naar het Pilanesberg National Park waar leeuwen, olifanten en neushoorns leven.

Populaire bestemmingen

Een bezoek aan de geschiedenis van Zuid-Afrika

Bij Zuid-Afrika zullen de meeste mensen denken aan de Big 5, prachtige natuurgebieden en Kaapstad. Wie meer wil weten over de roerige geschiedenis van het land kan het beste een vakantie in Gauteng boeken. Deze provincie ligt in het oosten van Zuid-Afrika en herbergt de steden Pretoria en Johannesburg. Wie bij TUI een vliegvakantie naar Gauteng boekt verblijft in een 4 sterren hotel in Johannesburg of in de wijk Kempton Park. Stap de rode hop on-hop off bus op en laat je langs alle bezienswaardigheden van Johannesburg rijden. Bewonder de kleurrijke Orlando Towers in Soweto (het grootste township van Zuid-Afrika) of stap uit bij het Apartheidsmuseum. Door middel van foto's en videomateriaal krijg je in dit museum een inkijkje in de indrukwekkende geschiedenis van Zuid-Afrika.

Op safari naar de Big 5

Het bekende Krugerpark ligt op zo'n 6 uur rijden van Johannesburg, maar tijdens een vakantie in Gauteng kun je de Big 5 ook dichterbij bewonderen. Op zo'n 3 uur rijden van het luxe hotel in Johannesburg ligt het Pilanesberg National Park. Tijdens een safari door dit park kun je leeuwen, olifanten en neushoorns in hun natuurlijke habitat aanschouwen. Kies je voor een safari in een jeep of durf je te lopen? Wie meer parken wil bezoeken of toch liever het beroemde Krugerpark wil bewonderen kan het best een rondreis Zuid-Afrika boeken.

Bekijk alle vakanties Gauteng (19)