Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Vakantie Östergotland

Een vakantie in Östergotland zit boordevol verrassingen. Deze provincie in Zweden heeft alles voor een afwisselende vakantie. Fraaie natuur in de Bråvikenbaai, kilometerslange kanalen en oude steden met mooie monumenten. Bezoek bijvoorbeeld het openluchtmuseum in Linköping, bewonder de kathedraal en het naastgelegen kasteel. Nagenieten doe je uiteraard op een terrasje met een glas Pripps Blå-bier. Skål! Dat is proost op z'n Zweeds.

Ontdek idyllisch Östergotland

Tijdens een vakantie in Östergotland ervaar je Zweden op zijn best. Deze provincie in het Scandinavische land bestaat uit bossen, heuvels en meren. Daartussen liggen dorpjes vol gekleurde huizen en oude steden. Midden in deze Zweedse idylle verblijf je in een hotel van TUI. Boek zeker een huurauto om de omgeving te verkennen. Wat er niet mag ontbreken op je bucketlist? Een fietstocht langs het 190 kilometer lange Götakanaal, een wandeling in de schitterende Bråvikenbaai en een combi-citytrip in Linköping en Norrköping.

Citytrip Linköping en Norrköping

In Östergotland krijg je tijdens een vakantie 2 stedentrips voor de prijs van 1. Linköping aan het Roxenmeer is een bruisende studentenstad met een historisch stadshart. Bezoek de kathedraal met kunstwerken uit voorbije eeuwen en stap in het naastgelegen kasteel van Linköping terug in de tijd. Houd je van oude, houten huisjes in Zweedse stijl? Dan is een bezoek aan het openluchtmuseum een aanrader. Norrköping is een heel ander soort stad. Hier wandel je in de wijk Industrilandskapet tussen 19e-eeuwse textielfabrieken en pakhuizen en leer je in het Stadsmuseum meer over deze voormalige industriestad.

Bekijk alle vakanties Östergotland (2)