Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Vakantie Simmental

Grazende Simmentaler koeien in groene alpenweides, Zwitserse houten huizen aan kronkelende bergweggetjes en imposante berggiganten die weerspiegelen in de bergmeren. Welkom in het Simmental! Tijdens een vakantie in het Simmental beleef je Zwitserland op zijn best. Wandel naar de Engstligen-waterval, beklim de hoge Sillerenbühl en geniet van het uitzicht vanuit de gondellift. De bergen zullen je betoveren tijdens deze vakantie in Zwitserland!

Populaire bestemmingen

Volop wandelplezier in het Simmental

In het Zwitserse Berner-Oberland ligt een groene parel op je te wachten: het Simmental. Het berglandschap van deze natuurrijke streek nodigt uit tot onthaasten en volop genieten. Zodra je aankomt in het hotel in Simmental, is het tijd om de omgeving te gaan ontdekken. Wandel door het gezellige Adelboden waar je loopt langs houten huizen, alpenhutten en kaasboerderijen. Natuurlijk stop je hier even om een stukje échte Zwitserse kaas te proeven. Smullen! Vlak bij het hotel ligt de Engstligenalp, deze vlakke bergweide is ideaal voor een wandeling met de kinderen tijdens een familievakantie. De route voert langs kleine riviertjes die samen uitmonden in de Engstligen-waterval. Het water klettert 370 meter naar beneden richting Adelboden: een plaatje om te zien!

Beleef het Simmental op grote hoogte

Ga je met TUI op vakantie naar het Simmental? Dan maak je gratis gebruik van het openbaar vervoer en de gondelliften. Neem bijvoorbeeld de kabelbaan naar de Sillerenbühl voor een schitterend uitzicht op circa 1974 meter over het hele dal. Liefhebbers van een actieve wandelvakantie komen in het Simmental volop aan hun trekken. Wandel zeker eens door het bergachtige landschap van de Elsigenalp waar de meren Elsigsee en Brandsee liggen te schitteren in het landschap. Sportievelingen beklimmen vanaf de alp de Elsighorn, hier waan je je echt ‘on the top of the world’. Weer terug in het hotel in Adelboden kom je lekker bij in de wellness. Heeft de berglucht je hongerig gemaakt? Schuif in het restaurant aan voor een smakelijk diner. Smullen van kaasfondue, Zwitsers rundvlees en een stevige stoofpot. Wat een lekker einde van een indrukwekkende dag tijdens je vakantie in Simmental!

Bekijk alle vakanties Simmental (2)