Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Wintersport Ylläsjärvi

Reis tijdens een wintersport in Ylläsjärvi af naar de besneeuwde bossen in Fins Lapland. Ylläsjärvi ligt vlak bij het skigebied Levi & Ylläs met 61 kilometer aan pistes. Geniet al langlaufend van de besneeuwde naaldbossen, maak een romantische sneeuwwandeling of ga mee op rendiersafari. Met een beetje geluk spot je het noorderlicht. 's Avonds kun je opwarmen in het hotel van TUI waar je verblijft in een kamer met privésauna.

Wintersport Ylläsjärvi
TIP!
Jacques Crijnen Product Manager Overland 'CityTrips'
Jacques Crijnen
Product Manager Overland 'CityTrips'

"Bezoek Lainio Snow Village. Een magische wereld van ijs en sneeuw. Er wordt ongeveer 20 miljoen kilo sneeuw en 350.000 kilo kristalhelder natuurlijk ijs gebruikt om Lainio SnowVillage te bouwen. Elk jaar is de vorm, omvang en ontwerp anders."

Wintersport in Ylläsjärvi: voor ieder wat wils

Waan je tijdens een wintersport in Ylläsjärvi in een romantische decor met besneeuwde bossen en verschillende verlichte pistes. Ylläsjärvi ligt in de Finse regio Lapland en behoort tot het skigebied Levi & Ylläs. Dit grootste skigebied van Finland beschikt over 61 kilometer aan pistes, waarvan 29 pistes worden verlicht. Overigens zitten liefhebbers van langlaufen ook helemaal goed in Ylläsjärvi, aangezien de loipes direct achter het 4 sterren hotel van TUI beginnen. Tijdens een wintersport in Ylläsjärvi overnacht je in een kamer met sauna, maar je zult ook één nacht doorbrengen in het Lainio Snowhotel. Het 3-gangen diner in het IJsrestaurant van Lainio Snow Village is bij de prijs inbegrepen. Tevens is het mogelijk om verschillende excursies bij te boeken. Denk hierbij aan Ice Fishing safari of beklim de berg Ylläs met een gondel. Kortom, een wintersportvakantie in Ylläsjärvi biedt voor ieder wat wils!

Een rondreis door Lapland

Wie zoveel mogelijk wil zien en doen tijdens een wintersport in Ylläsjärvi kan bij TUI ook kiezen voor een 8-daagse rondreis. Op het programma staat onder andere een rendiersafari. Laat de hulpjes van de kerstman je voorttrekken in het fraaie sneeuwlandschap terwijl je samen met je partner een dekentje deelt. Ook kun je deelnemen aan het Ice Floaten By Night. In het ijs wordt een gat geboord zodat je met een speciaal pak kunt drijven tussen de ijsschotsen in dit wak. Na afloop kun je opwarmen in de sauna met een warm drankje en koekjes. Overigens zijn al deze activiteiten bij de reissom inbegrepen, dus veel extra kosten hoef je niet te maken tijdens een rondreis in Ylläsjärvi.