Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Wintersport Saariselka

Verras je partner met een wintersport Saariselka waarbij de romantiek weer helemaal oplaait. Daar zorgen de sprookjesachtige, besneeuwde bossen, de chalets met jacuzzi én het magisch Noorderlicht wel voor. En anders is er ook nog altijd de open haard om samen bij op te warmen. Dat doe je in dit deel van Lapland na een hondesledetocht of het bezoeken van de kerstman. Of na de sneeuwwandeling. Al eens geprobeerd? Aanrader.

TIP!
Jacques Crijnen Product Manager Overland 'CityTrips'
Jacques Crijnen
Product Manager Overland 'CityTrips'

"In het Noorden van lapland is de kans om het Noorderelicht te zien/ te ervaren het grootst. Kies voor een sneeuwschoenwandeling. Je bent een met de natuur en liggend op je rug kijk je naar de hemel en geniet van het kleurenpanorama."

Het romantische decor van Saariselka

Feeëriek, romantisch en sprookjesachtig; superlatieven schieten tekort voor een wintersport Saariselka. De woonplaats van de Kerstman ziet er precies zo uit als je in de kerstfilms ziet. Romantisch besneeuwde bossen waar rendieren rondlopen, houten chalets met jacuzzi’s en bevroren meren waar de locals ijsvissen. Om toch ook het magische Noorderlicht te vergeten. Omdat Saariselka het meest noordelijk gelegen skigebied van Lapland is kun je het Noorderlicht zomaar door de lucht zien dansen. Vanuit je eigen vakantiewoning met open haard en sauna: winterwonderland!

Unieke excursies door de sneeuw

Skiën en wintersport zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En tijdens een wintersport Saariselka is dat niet anders dankzij de 11 kilometer aan pistes in skigebied Saariselka & Inari. Toch draait het hier vooral om langlaufen door de besneeuwde bossen van het Urho Kekkonen Nationaal Park. En om onvergetelijke hondesledetochten maken. Opwarmen kan daarna in het luxe hotel van TUI waar de open haard de hele dag door brandt. Kruip tegen je partner aan, lees nog een paar bladzijden van dat ene goede boek en proef van bessenwijn voordat het fijne bed wacht.

Bekijk alle Wintersport vakanties Saariselka (4)