Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Wintersport Val Pusteria

Inclusief 6-daagse skipas

Avonturiers zullen zich helemaal thuis voelen tijdens een wintersport Val Pusteria. Dat komt omdat je in dit Noord-Italiaanse gebied de Big 5 van de Kronplatz kunt bedwingen. 5 zwarte, steile pistes liggen voor je klaar. Neem eerst nog even een kijkje in het museum van de bekende bergbeklimmer Reinhold Messner en volg in zijn voetstappen (zonder zelf aan een touw te bungelen). Al kan dat natuurlijk wel. Avontuur verzekerd!

Wintersport Val Pusteria

Van de Big 5 sjezen in Italië

De Big 5, maar dan in Italië en in de winter. Daar draait het om tijdens een wintersport Val Pusteria. En met deze 5 bedoelen we niet dieren, maar pistes. Zwarte pistes om specifiek te zijn. En hoewel gevorderde skiërs de 5 steile pistes kunnen bedwingen is een wintersport Val Pusteria vooral iets voor beginners. Dat komt omdat de meeste afdalingen van de 2.275 meter hoge Kronplatz blauw en rood van kleur zijn. Totaal ligt er 116 kilometer aan piste voor je klaar. Genoeg keus dus. Bijkomen doe je ´s avonds in het luxe hotel van TUI. In het dorpje Rasun Anterselva of in Sand in Taufers.

Bergklimmen zonder moe te worden

Wist je dat Val Pusteria geliefd is bij bergbeklimmers? De grillige bergen van de Dolomieten zorgen voor heel wat uitdaging. In het museum van de bekende klimmer Reinhold Messner, dat gebouwd is op de top van de Kronplatz, kom je alles te weten over deze avontuurlijke sport zonder zelf aan een touw te bungelen. Wel zo veilig. Bij terugkomst in het Co2-neutrale hotel in Sand in Taufers is het tijd om cultuur te proeven. Tijdens de wintersport Val Pusteria wordt op een duurzame manier gekookt en zijn de verse pasta’s niet te versmaden. Uitbuiken doe je in de luxe spa.