Hola Canarische Eilanden! Bij vertrek 31/10 - 1/11: incl. sneltest op Schiphol

Appartement Parga

De Griekse badplaats Parga ligt in het noordwesten van het vasteland van Griekenland. Met gekleurde Venetiaanse huizen, een pittoreske haven en het historische kasteel van Parga is badplaats een echte parel aan de Ionische Zee. Werk aan je kleurtje op een van de zandstranden, met uitzicht op dobberende vissersboten en het kleine eiland Panagia. Of slenter door de smalle straatjes in het centrum op zoek naar leuke souvenirwinkels en typisch Griekse taverna’s.

Appartement Parga
  • Karakteristieke Venetiaanse huizen
  • Historische bezienswaardigheden
  • Authentieke strandvakantie in Griekenland
  • Vakantie Award: Beste Griekenland Aanbieder
Bekijk alle appartementen Parga (6)

De Venetiaanse huisjes van Parga

Gelegen aan de voet van een groene helling en de blauwe Ionische Zee ligt het Griekse Parga. In dit pittoreske kustplaatsje in het noordwesten van Griekenland zie je veel terug van de culturele invloeden van weleer terug. Parga staat vol met in Venetiaanse stijl gebouwde huizen met roodgekleurde daken. Foto’s die je maakt vanaf de kleine haven zullen vast indruk maken op het thuisfront. Een bekende toeristische trekpleister is het kasteel van Parga. Dit Venetiaanse fort werd in 1570 op de landtong bij de haveningang gebouwd en biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de omgeving.

Vertoeven onder de Griekse zon

Parga telt drie verschillende stranden. Het warme en droge klimaat maakt het een populaire bestemming voor een zonvakantie. Vanuit het appartement van TUI in Parga loop je zo het strand op. Het Krioneri strand ligt het dichtst bij het centrum, nabij de kleine haven. Het is een druk maar gezellig zandstrand met uitzicht op het kleine eiland Panagia, dat op zwemafstand bij de kust van Parga ligt. Wie liever een rustiger strand opzoekt kan uitwijken naar het nabij gelegen Valtos strand. Dit zandstrand ligt circa 2 kilometer van het centrum van Parga. Onder de Griekse zon liggen de ligbedjes met parasols van het strand al op je te wachten.

Verse vis eten met uitkijk op de haven

Wie zijn wandelschoenen heeft meegenomen kan het bijzondere achterland in trekken. Bezoek bijvoorbeeld het indrukwekkende natuurgebied Kalodiki, een groot met waterlelies bedekt wetland dat tussen de bergen aan twee grote meren gelegen is. Breng bij terugkomst een bezoek aan het knusse centrum. Loop door de smalle straatjes en steegjes met talloze trapjes langs leuke souvenirwinkeltjes. In de steegjes van het centrum en de boulevard vind je diverse restaurants en taverna’s. Hier smul je van verse vis en typisch Griekse gerechten als Stifado, Kleftiko of een lekkere Souvlaki terwijl je uitkijkt op de dobberende vissersboten voor de kust.

Bekijk alle appartementen Parga (6)