Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Appartement Ligurië

Met schilderachtige dorpen, ruige rotspartijen en het helder blauwe water van de Ligurische Zee is de regio Ligurië in het westen van Italië een top vakantiebestemming. Vanuit het appartement Ligurië bewonder je op je gemak de prachtige omgeving. Dwaal door de hoofdstad Genua waar je veel architectuur uit de tijd van de Romeinen tegenkomt en bezoek het beroemde Cinque Terre. Het lijkt net alsof de pastelkleurige huizen omhoog komen vanuit de zee.

De hoofdstad Genua

In het westen van Italië vind je het sprookjesachtige Ligurië. Het is een van de kleinste regio’s van Italië wat strekt van de Franse grens tot aan de Golf van La Spezia. In het midden van de streek ligt de hoofdstad Genua, die tevens het gebied in tweeën splitst. Het linker gedeelte wordt Rivièra di Ponente of dei Fiori genoemd en het rechter gedeelte Rivièra di Levante. Genua is al sinds de tijd van de Romeinen een belangrijke havenstad. Dit zie je goed terug wanneer je door de smalle straten wandelt; je ontdekt het ene binnenpleintje na de ander met bijzondere versieringen en architectuur. Tegenwoordig trekt Genua steeds meer de heuvels in waardoor de stad een mooie aanblik krijgt door het hoogteverschil.

Het beroemde Cinque Terre

In Ligurië ligt ook het beroemde Cinque Terre. Dit is de benaming voor een combinatie van vijf dorpjes: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Nanarola en Riomaggiore. Vanuit het TUI appartement in Ligurië is het makkelijk om deze kleurrijke dorpen te bezoeken. Er lopen zelfs wandelpaden tussen de plaatsen, maar ook een goede spoorverbinding. Een tip: bekijk de dorpjes vanaf een afstand. Het contrast van de wilde zee, de ruige rosten en de romantische huizen is prachtig om te zien. Het beste is om hier ’s ochtends vroeg of aan het einde van de middag heen te gaan. De rest van de dag kun je goed gebruiken voor een verfrissende duik in de Ligurische Zee. En omdat Ligurië bijna alleen maar kustlijn betreft, zijn de witte stranden nooit ver weg!

Bekijk alle appartementen Ligurië (11)

Veelgestelde vragen Ligurië

Borgo Ameno en Residence Sant'Anna zijn de best beoordeelde appartementen in Ligurië.

Met het vliegtuig naar Ligurië is vanaf Schiphol naar de luchthaven Genua circa 1 uur en 40 minuten vliegen. Wanneer je met de auto naar Ligurië reist ben je vanaf Utrecht circa 12,5 uur onderweg.

De beste reistijd is van juni t/m september. De temperatuur gemiddeld ligt tussen de 23 en 27 graden.

Ai Pozzi en Loano 2 zijn kindvriendelijke appartementen in Ligurië. Er is een activiteitenprogramma en een speeltuin.

Ja, bij een aantal appartementen in Ligurië zijn honden op aanvraag toegestaan. Bijvoorbeeld in Borgo Ameno en Dei  Fiori.