Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Appartement Umbrië

Smullen van vis uit het Trasimeno-meer, fietsen door de wijngaarden en op ontdekking in middeleeuws Perugia. Het kan allemaal wanneer je een appartement in Umbrië boekt. Deze regio ligt in het hart van Italië en doet met zijn heuvels, wijn- en olijfgaarden en velden vol zonnebloemen niet onder voor Toscane. Slapen doe je bijvoorbeeld in het sfeervolle Castiglione del Lago. Eén ding is zeker, Umbrië is Italië op zijn best.

Het beste van Umbrië

Vakantie vieren in een appartement in Umbrië betekent volop genieten van het allerbeste dat deze Italiaanse regio te bieden heeft. Je gaat zeker zwemmen in het Trasimeno-meer, een kookworkshop volgen, de lekkerste lokale wijnen drinken en vooral de tijd nemen voor elkaar. Dat kan bijvoorbeeld in een kleinschalige agriturismo van TUI in het dorp Castiglione del Lago, direct aan het Lago Trasimeno. Huur een fiets en ga de omringende wijngaarden verkennen om daarna af te koelen in het zwembad. Hongerig? In het restaurant kun je direct aanschuiven voor een bord spaghetti met vers gevangen vis uit het Transimeno-meer.

Autorondrit door Umbrië

Vanuit je appartement in Umbrië kun je gaan waar je wilt. Stap in de auto en ga toeren door de glooiende heuvels en velden vol olijfbomen en zonnebloemen. Je bestemming? Dat kan bijvoorbeeld Perugia zijn, de hoofdstad van Umbrië. Perugia is een lust voor het oog door zijn uitzonderlike charme. De middeleeuwse stad werd gebouwd op een paar heuvels, en heeft dus genoeg mooie panorama's. Het belangrijkste plein in Perugia is het Piazza IV Novembre met zijn Fontana Maggiore, van waar je zó de Corso Pietro Vannucci inloopt. Aan het einde daarvan ligt het Rocca Paolina. Dit bijzondere ondergronds gangenstelsel is beslist een aanrader tijdens je vakantie in Umbrië.

Bekijk alle appartementen Umbrië (3)