Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Camping Scarlino

Vanuit de bungalow op de familiecamping aan de Toscaanse Kust naar het strand van Cala Violina of liever er op uit om de kunstschatten van de Toscane te ontdekken? De camping in Scarlino, aan de voet van de berg Alma, is een ideale uitvalsbasis. Bezoek tijdens een kampeervakantie in het middeleeuwse dorp Scarlino het fort Castello di Scarlino. Een potje tennis of een duik in het zwembad op de camping van TUI kan natuurlijk ook.

Camping Scarlino

De Baai van de viool

In het typisch Toscaanse heuvellandschap, aan de voet van de berg Alma, ligt de camping in Scarlino. Hier vandaan kijk je uit over de groene heuvels, bezaaid met olijfboomgaarden, dat typerend is voor de Italiaanse regio Toscane. De familiecamping van TUI is rustig gelegen en ligt echter niet ver van het strand van Cala Violina, gelegen aan de Golfo di Follonica. Deze prachtige baai met wit zand en een helderblauwe zee is volgens veel Italianen een van de mooiste stranden om Italië en in slechts 10 minuten rijden met de auto ben je er al. De baai is alleen bereiken via een klein voetpad en heet ook wel de 'Baai van de viool'. Wanneer je hier namelijk op het zand loopt, je het zand heel apart hoort knerpen – het zand stoot muzieknoten uit die doen denken aan het geluid van een viool, vandaar de naam. Wie liever op de camping van TUI blijft, kan gaan relaxen op een ligbed bij het zwembad, terwijl de kids in het water spelen.

De kunstschatten van Toscane

Ook in het dorp Scarlino zelf is met bezienswaardigheden zoals het Castello di Scarlino (een middeleeuws fort) zeker het bezichtigen waard. Het hooggelegen kasteel, dat het centrum domineert, is in de zomer het decor voor muziek- en theatervoorstellingen en biedt een geweldig uitzicht op de omliggende schilderachtige omgeving.

Natuurlijk kun je een kampeervakantie in Toscane ook invullen met een stedentrip naar een van de beroemde Italiaanse kunststeden. De camping in Scarlino is een prima uitvalsbasis voor een stedentrip naar Florence, met kunstwerken uit de Renaissance. Of wat te denken van de kunstschatten van de middeleeuwse stad Siena?