Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Camping Marina di Bibbona

Vanuit je tent zo het strand oplopen, de mooiste wandelingen maken door de Italiaanse natuur en gezellige Toscaanse dorpjes bezoeken. Vanaf de camping in Marina di Bibbona ontdek je het prachtige achterland én de kust van Toscane in één vakantie. Of je nu kiest voor een verblijf in een luxe stacaravan of met je eigen tent naar Marini di Bibbona reist, je beleeft er de kampeervakantie van je dromen.

Camping Marina di Bibbona

Zonnige kampeervakantie in Marina di Bibbona

De badplaats Marina di Bibbona ligt aan de Toscaanse Middellandse Zeekust en staat bekend om haar prachtige strand. Liefhebbers van een zonnige strandvakantie komen hier dan ook ruimschoots aan hun trekken. Wist je dat het strand zelfs de Blauwe Vlag heeft? Dat betekent dat de kustplaats een hoge kwaliteit van water heeft met aandacht voor de natuur én alle service die je maar kunt wensen. Vanaf de stacaravan of tent wandel je in nog geen 10 minuten hier naartoe. Heerlijk afkoelen in de Middellandse Zee omringt door mediterraan struikgewas. Na het zonnebaden wandel je door de duinen met jeneverbesbomen en tamarisken terug naar de camping in Marina di Bibbona waar je lekker bijkomt met een glas wijn, terwijl de kinderen nog een duik nemen in het zwembad. Zo hoort een kampeervakantie in Italië toch te zijn?

Ontdek de Toscaanse pracht

Maar niet alleen voor een strandvakantie is Marina di Bibbona een heerlijke plek. Vanaf de camping maak je natuurlijk uitstapjes naar Toscaanse steden als Pisa, Sienna en Florence. Vergeet ook niet om een tochtje te maken door de groene bergen met schilderachtige dorpjes. Ook Marina di Bibbona is een écht Toscaans dorpje met nauwe straten vol oude gebouwen. Ook vind je hier historische bezienswaardigheden zoals Fort Bibbona. Het fort uit 1785 beschermde de kust tegen vijanden en bestrijding van smokkel. Maar ook de kerk Santa Maria della Pietà is een bezoek waard. Na een dag vol cultuur en historische bezienswaardigheden kom je op de camping in Marina di Bibbona lekker bij. Maak een lekkere maaltijd klaar in de keuken van de stacaravan of laat je verwennen en haal een pizza in het restaurant van de camping. Een echte Italiaanse pizza met mozzarella en basilicum of toch een met verse zeevruchten? Zoals de Italianen zeggen: la vita è bella!