COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Toscolano Maderno

Camping Toscolano Maderno

  1. Camping
  2. Italië
  3. Gardameer
  4. Lombardije
  5. Toscolano Maderno

Een camping in Toscolano aan het Gardameer biedt volop vermaak. Ontdek in de papiervallei hoe men in het al in de 14e eeuw papier maakte. Vanuit hier loop je door de bossen omhoog waar het uitzicht over het Italiaanse meer adembenemend is. Een frisse duik heb je nu wel verdiend. De ingrediënten voor je maaltijd op de camping in Toscolano haal je op donderdag op de markt. Buon appetito!

Camping Toscolano Maderno
Bekijk alle campings Toscolano Maderno (1)

Het historische hart van Toscolano

Kamperen op een unieke locatie, binnen de muren van een authentiek middeleeuws klooster. Dat kan met een camping in Toscolano. Prachtig gelegen aan de westkust van het Gardameer in Noord-Italië. Vlakbij de camping vind je de twee dorpskernen: Toscolano en Maderno, die van elkaar worden gescheiden door de monding van de Toscolano rivier. Ondanks dat deze dorpen al bijna honderd jaar samengevoegd zijn, zijn ze zeer verschillend. In Toscolano, het oudste dorp van de twee, kun je zelfs herinneringen vinden uit de Romeinse tijd. Bezoek hier bijvoorbeeld de Romeinse villa Nonii Arii, gelegen tussen de kerk van St. Peter en de papiermolen, en aanschouw de prachtige vloermozaïeken. Ook leuk: ga tijdens je zonvakantie in Toscolano op donderdag naar de wekelijkse markt. Hier vind je gegarandeerd de ingrediënten voor je Risotto alla Milanese. Na heerlijk gegeten te hebben op de camping laat je het eten zakken tijdens een avondwandeling over de rustige boulevard die vol staat met groene bomen en relaxte bankjes.

De papiervallei in Toscolano

Toscolano staat naast de historische pracht ook bekend om zijn papierproductie sinds 1400. De papiervallei biedt prachtige landschappen met een grote diversiteit aan planten. Een fijne plek om te wandelen tijdens je vakantie in Toscolano. Je kunt overigens ook het papiermuseum bezoeken, welke is omgebouwd tot het Museo della Carta en de gehele geschiedenis van de papierproductie laat zien. Loop weer omhoog via de linkeroever van het Gardameer door het dorp Gaino, want het uitzicht op het meer is hier spectaculair!

Bekijk alle campings Toscolano Maderno (1)