NIEUW: FAIR TRAVEL - Eerlijk op vakantie met oog voor de toekomst

Vakantie Selva di Fasano

Voor wat welverdiende rust is Selva di Fasano een goede plek. Deze stad, gelegen op een hoge heuvel in de regio Puglia, wordt hierom ook wel 'het balkon van Italië' genoemd. Wandel langs mediterrane bloemen in de 'Parco Botanico di San Donato' en strijk op het grasveld neer voor een picknick. Ondertussen geniet u van de Italiaanse zon en de muziek van een concert in het 'Casina Municipale'.

Wandelen door de 'Selva'

Tijdens een vakantie Selva di Fasano komt u echt tot rust. Deze sfeervolle stad in het zuiden van Italië wordt omringd door veel groene bossen. Selva betekent dan ook heel toepasselijk 'bos' in het Italiaans. Terwijl u door de stad wandelt passeert u de 'Parco Botanico di San Donato'. Hier zult u allerlei mediterrane bloemen en planten tegenkomen in alle kleuren van de regenboog. De brede straten voeren u verder naar het 'Casina Municipale', waar in de zomer verschillende concerten en tentoonstellingen worden gegeven. Het park leent zich ook goed voor een lekkere picknick. Of gaat u liever voor een verse pizza van de pizzeria in het park? De kinderen vermaken zich op de grote grasvelden, terwijl u ontspant met een muziekje op de achtergrond. Trek een fles ‘Cava’ open en geniet van de Italiaanse zon die langzaam verdwijnt achter de minaret verderop in de stad. Deze prachtige bezienswaardigheid van de stad is gebouwd in Moorse stijl en wordt verlicht in het donker. Een mooi plaatje wanneer u ’s avonds terug loopt naar u luxe 4 sterren hotel.

Op safari in Selva di Fasano

Voor een leuk uitstapje tijdens een familievakantie Selva di Fasano hoeft u niet lang te zoeken. Vlakbij de stad vindt u het wildpark 'Zoosafari Fasanolandia'. Dit uitgestrekte park zal het goed doen bij uw kinderen. Spot vanuit uw eigen auto de vele tijgers, olifanten, giraffen en andere wilde dieren. Heel even waan je je op safari in Afrika. De kinderen hoeven zich ook zeker niet te vervelen dankzij het grote speelpark met tientallen waterglijbanen.

Mooier worden in de hete bronnen van Torre Canne

Wissel de cultuur en natuur af met een strandvakantie. Op zo'n kwartiertje van uw hotel van TUI vindt u het stadje 'Torre Canne' met lange en brede stranden. Het strand loopt langzaam de Adriatische Zee in, waardoor het erg geschikt is voor kinderen. Maar Torre Canne heeft meer te bieden dan het strand. De stad is beroemd vanwege de hetebronnen die zich in Torre Canne bevinden. Kenners beweren dat de bronnen zorgen voor meer schoonheid... Proberen kan natuurlijk geen kwaad, toch?

Bekijk alle vakanties Selva di Fasano (1)