Snelle Boekers Voordelen!
  • Extra korting
  • Niet aanbetalen
  • TUI Vroegboekgarantie
Limburg

Camping Limburg

  1. Camping
  2. Nederland
  3. Limburg

Asperges of Limburgse vlaai eten en uitkijken op het Zuid-Limburgse heuvelland. Of gaat u liever wandelen langs rivier De Geul? Tijdens een kampeervakantie op de camping in Limburg kan het allebei. Neem uw wandelschoenen maar mee of pak de stoomtrein naar het 'langste museum van Limburg' om de omgeving te ontdekken. En voor bierliefhebbers ligt de oude Brand Brouwerij om de hoek. 

 

Camping Limburg

Kamperen in Limburg

In het zuidelijkste deel van Nederland ligt het heuvelachtige Limburg, een provincie met een geheel eigen karakter. Met de Maas die door de provincie stroomt, de verschillende plateaus en de hoogste berg van Nederland is Limburg een geliefde vakantiebestemming. Als u bij TUI een camping in Limburg zoekt, dan kunt u in Wijlre verblijven, een klein plaatsje in Zuid-Limburg. De rivier De Geul slingert zich precies om het terrein van de camping heen. Dit zorgt voor een magische sfeer. Het glooiende Zuid-Limburgse landschap leent zich uitstekend voor een fijne wandeling tijdens uw kampeervakantie in Limburg.

Langste museum van Limburg

Maar u kunt het Limburgse landschap ook op een andere bijzondere manier ontdekken. Vanaf het station in Wijlre vertrekt er nog dagelijks een stoomtrein naar historische plekken in Limburg zoals Aken, Luik of de hoofdstad Maastricht. Stap aan boord van het 'langste museum van Limburg' en ontdek de parels van het Limburgse landschap of bezoek bijvoorbeeld het Stoomtreinmuseum in Simpelveld. 

Oudste brouwerij van Nederland

Vlakbij uw kindvriendelijke camping van TUI bevindt zich de oudste bierbrouwerij van Nederland: de Brand brouwerij in de Brouwerijstraat in Wijlre. Hier wordt Brand Bier, de Limburgse volksdrank, gebrouwen. Tijdens een rondleiding door de oude brouwerij ziet u met eigen ogen wat het geheim is achter het Brand Bier en krijgt u natuurlijk ook ruim de gelegenheid om een biertje te proeven in het Proeflokaal 't Kelderke.