Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Camping Tarragona

In de Spaanse stad Tarragona verleiden de goudgele stranden je tot een koele duik in de Middellandse Zee. Een verblijf op een camping in Tarragona is dan ook ideaal voor een strandvakantie aan de Costa Dorada, welke ook wel de gouden kust wordt genoemd. Cultuurliefhebbers halen hun hart op in het historische centrum met als blikvanger de op een heuvel gelegen Romeinse kathedraal met een enorme kunstcollectie.

De gouden kust van Tarragona

Aan de zonnige kust Costa Dorada in Catalonië, op slechts een uurtje rijden van het bruisende Barcelona, ligt Tarragona. Het is een sfeervolle stad waar je naast veel mooie gebouwen, ook een drietal fraaie stranden vindt: Platja del Miracle, Platja Arrabassada en Platja Llarga. Hier geniet je in alle rust van de zon, zonder dat je hutje mutje ligt. De camping in Tarragona ligt direct aan de kust en het uitzicht vanaf hier is werkelijk adembenemend. De gouden stranden lonken en de helderblauwe Middellandse Zee glinstert op de achtergrond. Dat is lekker wakker worden tijdens je kampeervakantie aan de Spaanse kust! Voor boodschappen kun je naar de plaatselijke supermarkten, maar veel leuker is Mercat Central de Tarragona. In deze grote markthal koop je de lekkerste Spaanse lekkernijen om zelf tapas te maken op de camping in Tarragona.

Culturele schatten van Tarragona

Ook cultuurliefhebbers en historici kunnen hun hart ophalen tijdens een kampeervakantie in Tarragona. De stad ademt geschiedenis en de eeuwenoude bouwwerken uit de Romeinse tijd nemen je mee terug in de tijd. Al dwalend door de smalle straatjes, waar het wasgoed tussen de hoge huizen wappert, kom je vanzelf bij de imposante Romeinse kathedraal. Dit bouwwerk ligt op een heuvel op het hoogste punt van de Spaanse stad en herbergt een enorme kunstcollectie. Ook vlak buiten de stadsmuren tref je restanten uit de Romeinse tijd. Vanaf de camping in Tarragona sta je na een korte autorit van circa 10 minuten oog in oog met de beroemde Pont del Diable, een middeleeuws aquaduct van maar liefst 217 meter lang. De bogen van het wereldberoemde monument reiken tot wel 27 meter hoog en maken de oude brug bijzonder indrukwekkend!

Bekijk alle campings Tarragona (3)