COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
St. Georges D'Oléron

Camping St. Georges D'Oléron

  1. Camping
  2. Frankrijk
  3. Charente Maritime
  4. Poitou-Charentes
  5. St. Georges D'Oléron

Geniet van een vakantie in Frankrijk in de regio Charente Maritime. Vanuit de camping in St. Georges D’Oléron op het eiland Île d’Oléron bent u met een kilometer in het mooie middeleeuwse stadje St. Georges D’Oleron. Na een wandeling door de stad is een beetje luieren op Plage du Douhet welkom. Geniet van het zachte zandstrand en het uitzicht op Fort Boyard. Hierna nog even de haven van Douhet bezoeken?

Camping St. Georges D'Oléron
Bekijk alle campings St. Georges D'Oléron (1)

Middeleeuws St. Georges d’Oléron

Wanneer u een camping aan de kust van Frankrijk zoekt, denk dan eens aan de regio Charente Maritime. Met TUI verblijft u op het Île d’Oléron op de camping St-Georges d’Oléron. Wandel door de gezellige straatjes langs het 11e eeuwse klooster, de Romaanse kerk aan de place Pierre Loti en vergeet de markthallen niet. Het prachtige château Fournier aan de la place de Verdun, in het noorden van het stadje is ook zeer fraai.

Dagtrip naar Boyardville en Sauzelle

Niet alleen is leuk om te verkennen, ook de kleinere dorpjes erom heen zoals Boyardville en Sauzelle zijn leuk om te bezoeken.
In Boyardville op zo'n 8 kilometer van de camping kunt u wandelen langs de Chenal de la Perrotine en heerlijk eten bij La Quichenotte, een restaurant gelegen aan de Port de Plaisance.
Sauzelle dankt zijn naam aan 'sau', ofwel zout, de vroegere inkomstenbron uit de oude kwelders rondom dit plaatsje. Tegenwoordig zijn er vooral veel oesterkwekers te vinden.

Luieren op Plage du Douhet

Op twee kilometer van de camping van TUI aan de noordkust ligt Plage du Douhet en Plage Gautrelle. Beide zijn rustig gelegen zandstranden waar u prima aan uw kleurtje kunt werken. Vanaf het strand is het bekende Fort Boyard en het eiland d’Aix te zien. Na het strand kunt u verkoeling zoeken in het bos des Saumonards direct naast het strand van Gautrelle gelegen. Als u het strand du Douhet bezoekt is het ook zeer de moeite waard om de haven van Douhet te bezoeken. Hier liggen tot maar liefst 350 bootjes in het water van de l’Anse de la Malconche te dobberen.

Bekijk alle campings St. Georges D'Oléron (1)