Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Cruise Marokko

Stap aan boord van een luxe cruiseschip en vaar het kleurrijke Marokko tegemoet. Tijdens een cruise Marokko bezoek je de havenstad Agadir met zijn gouden stranden en historische stadsmuren. Maar ook in de levendige vissershaven en in de smalle straatjes van de souk is het goed toeven. Smul van de beste gerechten uit dampende tajines of schaf een handgemaakte sjaal aan als souvenir. Je zintuigen draaien overuren in Marokko.

Cruise Marokko
  • Vliegen met TUI fly
Bekijk alle cruises Marokko (1)

Per luxe cruiseschip naar Marokko

Al je zintuigen komen tot leven tijdens een cruise Marokko. In dit Afrikaanse land zijn de kleuren en geuren allemaal even intens. En dan bedoelen we niet alleen de kleuren van de specerijen en het eten, maar ook die van de indrukwekkende landschappen en de historische bouwwerken. Als je bij TUI kiest voor een cruise Marokko dan vaar je via de Canarische Eilanden naar de havenstad Agadir. Al van verre zie je de moderne witte vissershaven pronken onder de zon. Zodra het luxe schip aanlegt wordt je verwelkomt door vissers die net de vangst van de dag uitstallen. Begin de dag op Marokkaanse bodem eens met een kleurrijke vis-tajine bij een van de gezellige terrassen.

Flaneren in zonnig Agadir

Vervolgens kun je niet om de Kasbah heen. De middeleeuwse stadsmuur van Agadir is gebouwd op een hoge klif en is dan ook van verre te zien tijdens een cruise Marokko. Tegenwoordig kun je over de Kasbah flaneren en genieten van het uitzicht op het blauwe water van de Atlantische Oceaan. Bijkomen van de wandeltocht over de historische muren doe je op het goudkleurige zandstrand. De kans is groot dat de zon schijnt, want die schijnt in Agadir wel 300 dagen per jaar. Steek je voeten in het warme zand of smul bij een van de strandpaviljoens van een echte Marokkaanse couscous. Schrik niet als er kamelen voorbij komen lopen, dat is hier gebruikelijk.

De geuren en kleuren van de souk

Een vleugje van het traditionele Marokko ontdek je in de souk van Agadir. Deze imposante markt is niet alleen een perfecte plek voor shopaholics, maar ook voor cultuurliefhebbers. Hier prijzen de locals hun waar met passie aan. De kraampjes vol geurige specerijen en kleurrijke fruitsoorten zijn een lust voor het oog. Ondertussen doen de beschilderde tajines, handgemaakte sjalen en Oosterse lantaarns het goed als souvenir. Met een beetje afdingen kun je de producten zelfs goedkoop op de kop tikken. Wedden dat je aan het eind van de cruise Marokko een tas vol kleurrijke spullen hebt.

Bekijk alle cruises Marokko (1)