Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Autovakantie Tsjechië

Een autovakantie naar Tsjechië is dichterbij dan je denkt. Een van de jongste landen van Europa ligt op nog geen 800 kilometer vanaf Utrecht, ingeklemd tussen Duitsland, Oostenrijk, Polen en ex-echtgenoot Slowakije. Je vindt in Tsjechië naast ouderwetse gastvrijheid ook de toppen van het Reuzengebergte en de pracht en praal van hoofdstad Praag. Of je nu kiest voor een verblijf in een hotel, op een camping of vakantiepark: bij TUI ben je aan het juiste adres.

Populaire bestemmingen

Autovakantie Tsjechië: voordelig en gastvrij

Als je denkt aan een autovakantie in Europa, is Tsjechië misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt. Maar, waarom eigenlijk ook niet? Een autovakantie naar Tsjechië is ten eerste voordelig. Daarnaast: de bevolking is super gastvrij, je vindt er wereldsteden als Praag en Brno en uitgestrekte berglandschappen in het Reuzengebergte. En dan ontdek je er ook nog indrukwekkende geschiedenis, bijvoorbeeld in voormalig concentratiekamp Theresienstadt. En hadden we al genoemd dat het Pilsje in dit land is uitgevonden? Daarvoor ga je naar de stad Pilsen. Er zijn zoveel redenen voor een autovakantie naar Tsjechië.

Land van bergen, meren en kastelen

Hoge pieken en diepe dalen, ook dat vind je tijdens een autovakantie Tsjechië. Het bekendste gebergte is het Reuzengebergte, ten noordoosten van Praag richting de grens met Polen. Dorpen als Spindleruv Mlyn en Harrachov zijn populaire wintersportoorden. Ook in de zomer is het hier goed toeven. Bezoek de bijzondere rotsformaties en waterval van Adrspach, midden in het Reuzengebergte. Tussen al die groene berglandschappen vind je ook ontelbare kastelen. De meest populaire kastelen zijn natuurlijk de Praagse Burcht in de hoofdstad en het kasteel van Cesky Krumlov. Maar wist je ook dat het Engelse Windsor Castle model heeft gestaan voor kasteel Hluboka in Hluboka nad Vltavou?

Betoverend Praag

Ook Praag bezoek je gemakkelijk tijdens je autovakantie Tsjechië. De hoofdstad van Tsjechië met als bijnaam ‘de Gouden Stad’ mag zeker niet op je vakantie to-do lijstje ontbreken. Praag is een betoverende stad. De oude binnenstad zit zo barstensvol historische gebouwen dat UNESCO dit hele gebied op de Werelderfgoedlijst heeft gezet. Toppers in de historische binnenstad zijn natuurlijk de Praagse Burcht en de kenmerkende Karelsbrug. En je stedentripje Praag tijdens je autovakantie Tsjechië is pas echt compleet met een Tsjechisch biertje op een zonovergoten terras.

Bekijk alle autovakanties Tsjechië (38)