Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Last Minute Wallonië

Begeef je in één van de mooiste en meest natuurrijke streken van België tijdens een Last Minute Wallonië. Neem een duik in het meer Eau d'Heure bij het vakantiepark van TUI in Froidchapelle, of breng een bezoek aan Chimay en bewonder het uitzicht vanaf het middeleeuwse kasteel. Maar je kunt natuurlijk ook gaan wandelen, fietsen of paardrijden door de bosrijke omgeving. Pak snel je koffers en op naar Wallonië!

Actieve vakantie in Wallonië

Hoewel Wallonië zich op slechts 2 uur rijden vanuit Nederland bevindt, voelt het tijdens een Last Minute Wallonië toch alsof je in een compleet andere wereld terecht bent gekomen. Enerzijds omdat men hier Frans spreekt, maar ook omdat de ruimtelijke en bosrijke omgeving van de Belgische Ardennen zo'n contrast vormt met het dicht gebouwde Nederland. Je merkt het al tijdens de rit naar het vakantiepark van TUI: de gebouwen maken plaats voor hoge bomen, groene weides en fonkelende meren. Het vakantiepark van TUI in Froidchapelle bevindt zich pal aan een van de mooiste meren van de Belgische Ardennen, meer Eau d'Heure. Ideaal voor een verfrissende duik tussendoor. Maar voor zwemplezier kun je ook terecht in het spetterende zwemparadijs Aquacentre. Houd je het liever droog? Geen probleem, de natuurrijke omgeving biedt talloze mogelijkheden voor ontspanning en vermaak voor het hele gezin. Fietsen, wandelen, golfen, paardrijden... Je hoeft je geen moment te vervelen tijdens een vakantie in Wallonië!

De middeleeuwse charme van Chimay

Mocht je tijdens een vakantie in Wallonië zin hebben in een leuk uitstapje, dan rijd je in slechts 20 minuten naar het sfeervolle plaatsje Chimay. Dit pittoreske stadje beschikt over een schitterend middeleeuws kasteel dat zich bovenop een hoge rots bevindt. Wie geen last heeft van hoogtevrees zal zeker genieten van het uitzicht over de vallei van de rivier Eau Blanche. En na je bezoek aan deze bijzondere bezienswaardigheid geniet je natuurlijk nog even van een heerlijk trappistenbiertje op het terras. Proost, op een geslaagde vakantie!

Bekijk alle Last Minutes Wallonië (3)

Populaire bestemmingen