COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Wallonië

Vakantie Wallonië

  1. Vakantie
  2. België
  3. Wallonië

Zin in een actieve vakantie dichtbij huis? Boek dan een vakantie naar Wallonië! De zuidelijke helft van België staat namelijk te boek als paradijs voor natuurliefhebbers. Uitgestrekte wouden, meren en heuvels. Dat vind je bij het vakantiepark in Froidchapelle. De meren van l'Eau d'Heure grenzen aan het park, dus ook watersporters komen hier aan hun trekken. En ontdek ook de verborgen parels van Wallonië, zoals het kasteel van Chimay.

Populaire bestemmingen

Froidchapelle(1) Froidchapelle

Actief in Wallonië

Voor een vakantie in de buitenlucht dichtbij Nederland moet je in Wallonië zijn. Het zuidelijke deel van België staat bekend om zijn dunbevolkte bossen. In het afwisselende landschap tref je meren, heuvels en kastelen. Wanneer je met TUI naar Wallonië gaat verblijf je op een vakantiepark in het grootste merengebied van het land. Dit gebied heet Lacs de l'Eau d'Heure en telt in totaal vijf meren. Het vakantiepark ligt bij het dorp Froidchapelle, direct aan het grootste meer. Hier heb je zeker genoeg watersportactiviteiten om uit te kiezen. Ook op het land is genoeg te beleven. Wat dacht je van wandelen of fietsen rondom het meer? Of klimmen door de bomen in het klimpark? Ook leuk voor de kids! Over kids gesproken, die zijn niet weg te slaan uit het nabijgelegen zwemparadijs. Eén ding is zeker: vervelen is onmogelijk tijdens een vakantie in Wallonië!

Verkenningstocht naar Chimay

Wallonië heeft heel wat pareltjes tussen zijn heuvels verborgen. Om ze te ontdekken hoef je alleen maar de auto in te stappen. Zo ligt op 20 minuten afstand het pittoreske stadje Chimay. Vooral bekend vanwege het abdijbier, maar het herbergt ook een prachtig middeleeuws kasteel. Je vindt het kasteel bovenop een rots met uitzicht over de rivier Eau Blanche. Dankzij zijn typische ui-vormige toren is hij niet te missen. Tijdens een rondleiding door de zalen vol ridder- en prinsessendromen komt de geschiedenis echt tot leven. Een heel ander soort rondleiding volg je in de grotten van Couvin. Die liggen op een half uur rijden van het vakantiepark in Froidchapelle. De boottocht over het ondergrondse meer is een echt hoogtepunt tijdens deze vakantie. De prachtig uitgelichte rotspartijen zorgen voor een mystieke grottensfeer.

Bekijk alle vakanties Wallonië (2)