Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Last Minute Froidchapelle

Je volgende vakantie naar de Ardennen? Boek een Last Minute Froidchappelle en ontdek de kilometers aan wandel- en fietsroutes rondom de meren van l’Eau d’Heure. Bijzonder is een bezoek aan de grootste stuwdam van België met vanaf de skywalk een panoramisch uitzicht over de Ardennen. Ga om te relaxen naar het zwemparadijs Aquacentre of spreid je strandlaken uit bij het meer La Plate Taille. Voor een dagje weg kun je naar Chimay, waar je leert over het welbekende Chimay biertje.

Last Minute Froidchapelle
Bekijk alle Last Minutes Froidchapelle (1)

Een actieve vakantie in Froidchapelle

In het zuiden van Wallonië ligt Froidchapelle, omgeven door de bossen en heuvels van de Ardennen. Het dorp ligt bij het grootste waterrecreatiegebied van België: l’Eau d’Heure. Hier vinden actievelingen talloze mogelijkheden. Zo is er alleen al 100 kilometers aan wandel- en fietsroutes. En dat allemaal langs de prachtige meren en door de uitgestrekte bossen van de Ardennen. Kies bijvoorbeeld ook eens voor een mountainbikeroute met vele hoogteverschillen die over zowel steile wegen als bospaden gaat. Ook bijzonder is een bezoek aan de grootste stuwdam van België tijdens een Last Minute Froidchapelle. Hier word je tijdens een rondleiding over de 107 meter hoge skywalk geleid. Vanaf twee glazen uitkijkpunten heb je een schitterend uitzicht op de diepblauwe meren en groene omgeving.

Relaxen aan het La Plate Taille meer

Naast wandelmogelijkheden zijn er ook genoeg wateractiviteiten tijdens een Last Minute Froidchapelle. Wil je lekker relaxen? Vanaf het vakantiepark van TUI loop je zo naar het meer Lac de la Plate Taille. Spreid je strandlaken uit en neem een duik in het verfrissende meer. Ook ligt op een kilometer afstand van het vakantiepark het zwemparadijs Aquacentre. Geniet van de reuzejacuzzi, glijbanen en zowel binnen- als buitenbaden. Rij voor een dagje weg naar Chimay, een stad op maar 15 minuten van Froidchapelle. De plaats staat vooral bekend om zijn beroemde Chimay trappistenbier en kazen van de brouwerij Abdij van Scourmont. Hier neemt de Chimay Experience je mee in de geschiedenis van de Abdij. Ook kom je een paar leuke geheimen te weten over de delicatessen. Natuurlijk eindigt deze ervaring met een proeverij. Dat Chimay biertje zal vast lekker smaken.

Bekijk alle Last Minutes Froidchapelle (1)