Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Last Minute Friedrichshafen

De auto of fiets inruilen voor een zeppelin? Het kan als je een Last Minute Friedrichshafen boekt. Deze moderne stad ligt aan de Bodensee in het zuiden van Duitsland. Je komt hier tijdens een meerdaagse fietsreis om te flaneren langs de Uferpromenade, vers gevangen vis te eten of zeppelins te bewonderen. Deze bijzondere luchtschepen zijn de lokale trots. Nieuwsgierig waarom? Je ontdekt het deze vakantie in het zeppelinmuseum.

Last Minute Friedrichshafen
Bekijk alle Last Minutes Friedrichshafen (2)

Flaneren door Friedrichshafen

Tijdens een Last Minute Friedrichshafen krijg je zeker geen genoeg van de schitterende Bodensee. De stad Friedrichshafen ligt aan de noordoever van dit grote meer in Zuid-Duitsland. Wanneer je hier tijdens een 6- of 8-daagse fietsreis van TUI stopt, kom je terecht in een gezellige plaats. Wandel door het centrum met zijn gekleurde huizen vol winkels, cafés en restaurants. Vervolgens koers je naar de Uferpromenade. Hier droom je vanaf een terrasje weg bij het uitzicht op de Bodensee en de Alpen in de verte. Overigens kun je aan de Uferpromenade ook terecht voor een diner met lokale lekkernijen, zoals vers gevangen witvis uit het meer. Guten Appetit!

In een zeppelin boven de Bodensee

Het kan je bijna niet ontgaan tijdens een Last Minute Friedrichshafen, maar ze zijn in deze Duitse stad nogal trots op hun zeppelins. In 1900 steeg de allereerste zeppelin al op in Friedrichshafen, tegenwoordig vliegt er een modernere versie over de Bodensee. Dit is dus dé kans om eens een rondje in een zeppelin te vliegen. Om te zien hoe oudere versies eruit zagen, bezoek je het zeppelinmuseum in het centrum. Je bewondert er onder andere onderdelen van de wereldberoemde Hindenburg, de techniek achter de zeppelin en schilderijen geïnspireerd op allerlei soorten vliegreizen.

Bekijk alle Last Minutes Friedrichshafen (2)