Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Last Minute Aquitaine

Tijdens een Last Minute in Aquitaine zijn natuur- en wijnliefhebbers helemaal op hun plek. De regio in het zuidwesten van Frankrijk biedt namelijk immens uitgestrekte natuurgebieden doorspekt met gebergten, dennenbossen en dorpen. Verken de omgeving op de fiets of over de wandelpaden, leer meer over de geschiedenis in Sorde-l’Abbaye en Bordeaux en dobber het 7.000 vierkante meter grote waterpark van de camping door.

Vervelen? Niet met een Last Minute in Aquitaine

De Franse regio Aquitaine grenst in het zuidwesten aan de Atlantische Oceaan en is een immens groot gebied rijk aan dennenbossen, gebergten, meren en charmante dorpen. Met een Last Minute van TUI zit je in de mooiste streken van Aquitaine, bijvoorbeeld op de volledig ingerichte camping bij de stad Messanges in de streek Les Landes. Op loopafstand ligt het duinachtige Plage des Chênes Lièges. Vanaf dit brede zandstrand heb je alle ruimte om al wandelend de 100 kilometer lange kustlijn te verkennen of verkoeling in de oceaan te zoeken. Surfers en paddle-boarders komen in Aquitaine zeker aan hun trekken dankzij de hoge, onstuimige golven bij de plaats Soorts-Hossegor, op een half uur rijden. En ben je meer een fietser, dan kun je bij de camping van TUI een fiets huren en kijk je hoe ver je komt op het 1.200 kilometer strekkende fietspad, de Vélodyssée, dat tot Spanje loopt.

Aquitaine in al zijn Franse glorie

Aquitaine was van oudsher een Romeinse provincie, doorstond de Honderdjarige Oorlog en de Franse Revolutie. Geen wonder dat de regio een rijke geschiedenis heeft. Zo vormt een bezoek aan de abdij in het plaatsje Sorde -l’Abbaye een mooie excursie. Je bent er in een uur vanaf de comfortabele camping in Mézos. Deze voormalige abdij werd gebouwd op de fundatie van een Gallo-Romeinse villa en lag op een bedevaartroute naar Santiago de Compostela. Verleng je de autorit met een half uur, dan kom je vanaf de campings van TUI in Mézos of Messanges uit in het bruisende Bordeaux. In de hoofdstad van Aquitaine herinneren de aquaducten zoals het Pont de Pierre of de Saint-Seurin kathedraal aan de vroegere tijden, om maar een aantal van de talloze monumenten in Bordeaux te noemen. In deze stad hebben wijnliefhebbers het ook erg naar hun zin midden in dé wijnstreek van Frankrijk, herkomst van onder andere de Sauvignon blanc of Merlot druifsoorten. Ontdek het in Aquitaine.

Bekijk alle Last Minutes Aquitaine (2)