Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Last Minute Auvergne

In het midden van Frankrijk is de bergachtige Auvergne de ideale streek voor een actieve vakantie. Maar wel een vol waterpret en culturele dagen. Tijdens een Last Minute Auvergne kun je de slapende Puy de Dôme vulkaan beklimmen en uitkijken over de dichte bossen. Ontspannen doe je in de bronnen van St. Nectaire. Of bij het stuwmeer van Chambon. Voor een culturele dag uit is het middeleeuwse kasteel van Murol ‘the place to be’.

Wandelen over de vulkanen van de Auvergne

Pak de wandelschoenen vast maar in, want tijdens een Last Minute Auvergne zul je ze nodig hebben. Deze bergachtige streek in het midden van Frankrijk dankt zijn gezicht aan de slapende vulkanen, kratermeren en onontdekte bossen. Het hoogste punt is de Puy de Dôme nabij het kuuroord St. Nectaire. Na het beklimmen van de 1.465 meter hoge vulkaan kun je dan ook uitrusten in de Etablissement Thermal in St. Nectaire. Wist je trouwens dat de Auvergne ook bekend staat om zijn kaas? In een van de luxe hotels van TUI is het met een kaasplankje en een glas wijn goed toeven op het terras in de tuin.

Waterpret en middeleeuwse cultuur in Murol

Voor cultuurfanaten en liefhebbers van watersport is er tijdens een Last Minute Auvergne ook genoeg te ontdekken. En dat kun je bij TUI doen met een luxe camping als uitvalbasis. Zo staat de 4 sterren camping in Murol niet ver van het Meer van Chambon. Op dit stuwmeer kun je naar hartenlust kajakken, waterfietsen of vissen. Al is zonnen op een van de zandstrandjes ook wel fijn. Wil je een cultureel tintje geven aan de kampeervakantie in de Auvergne? Bezoek dan het middeleeuwse kasteel van Murol. Vanuit de vestingtoren kijk je uit op de groene omgeving. En op de binnenplaats worden regelmatig riddergevechten georganiseerd. De dag afsluiten doe je op de luxe camping in Murol. Met een vers stokbroodje en een Bleu d’Auvergne.

Bekijk alle Last Minutes Auvergne (3)