Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Last Minute Dordogne

Ontdek per kanoën over de rivier de Dordogne het zuidwesten van Frankrijk. Je komt langs een prachtige natuur, verschillende kastelen en bijzondere grotten. Bezoek tijdens een Last Minute Dordogne bijvoorbeeld de beroemde Grotten van Lascaux met grotschilderingen van meer dan 17.000 jaar oud. Of slenter door de historische straten in het centrum van Sarlat, waar je met TUI kunt verblijven. Vooral de Cathédrale Saint-Sacerdos is een lust voor het oog.

Middeleeuwse dorpjes in de Dordogne

Al jaren is de Dordogne een geliefde vakantiebestemming. Deze beroemde streek in het zuidwesten van Frankrijk staat bekend om zijn schitterende natuur, indrukwekkende kastelen, bourgondisch eten en middeleeuwse dorpjes. Met de gelijknamige rivier die door het hart stroomt, herbergt de Dordogne vele schoonheden van Frankrijk. Het mooie is dat je met een Last Minute Dordogne binnen de kortste keren van dit alles kunt genieten. Verken de steden en dorpen van deze streek zoals het middeleeuwse Sarlat. Deze stad biedt zoveel moois zoals de Cathédrale Saint-Sacerdos met de glas-in-lood-ramen en het historische centrum met middeleeuwse huizen en knusse binnenplaatsjes. Gelukkig kun je verblijven in het vakantiepark in Sarlat, zodat je rustig de tijd hebt om deze middeleeuwse plaats te ontdekken. En ben je op een woensdag of zaterdag in Sarlat? Struin dan over de overdekte markt en proef van de heerlijke delicatessen uit de regio zoals notenolie en truffel.

Dordogne: kanoën en kajakken

Een van de beste manieren om de Dordogne op avontuurlijke wijze te leren kennen, is om naar de gelijknamige rivier de Dordogne te gaan. Huur een kano of kajak en laat je stroomafwaarts meevoeren langs de prachtige natuur en verschillende kastelen. Verblijf je in het appartement van TUI dat aan de oever van de rivier de Vezere in Les Eyzies-De-Tayac ligt? Deze rivier slingert langs oude grotten, zoals de Grottes et Gouffres, en archeologische vindplaatsen. Onderweg kom je idyllische plekjes tegen dus neem wat lekkers mee voor een picknick. Overigens zijn er in de Dordogne nog meer bijzondere grotten te bezichtigen zoals de Grotten van Lascaux. Deze grot ligt op slechts vijf minuten rijden van het vakantiepark in Montignac. Binnenin de beroemde grot tref je honderden prehistorische schilderingen op de wanden aan. Het zijn de bekendste grotschilderingen van Frankrijk waarvan de meeste circa 17.000 jaar oud zijn. Erg indrukwekkend om te zien tijdens een Last Minute Dordogne!

Bekijk alle Last Minutes Dordogne (7)

Populaire bestemmingen