Hier kun je nu naar toe met het vliegtuig of de auto. Nu tot 100,- extra korting!

Last minute Marche

Dringend toe aan zon? Aan de overkant van de Alpen ligt de Oost-Italiaanse regio Marche. Waar je tijdens een Last Minute Marche in alle rust de zonnebloemvelden en glooiende heuvels kunt verkennen. En de culturele bezienswaardigheden van Ancona. Maar ook voor een strandvakantie in Italië ben je in Marche aan het juiste adres. Vanuit een luxe hotel in Gabicce Mare wandel je zo het brede zandstrand aan de Adriatische Zee op.

Rustige Last Minute Marche

Gelukkig is de Oost-Italiaanse regio Marche door het massatoerisme nog niet echt ontdekt. Zo kun je tijdens een Last Minute Marche de bezienswaardigheden van de regio in alle rust verkennen. En in alle warmte, want wanneer het in Nederland koud is, laat de zon zich aan de andere kant van de hoge Alpen vaak wel zien. Tijdens een stedentrip in schilderachtig Ancona bijvoorbeeld, waar je vanuit een hotel, appartement of vakantiepark in Marche zo naartoe rijdt. Beklim de naar de romaanse Basilica Cattedrale Metropolitana di San Ciriaco. Om het prachtige houtsnijwerk en de grote leeuwenbeelden te bewonderen. En voor het panoramische uitzicht over de stad en de Adriatische Zee. Vergeet ook niet meteen een kijkje te nemen bij het naastgelegen Romeins amfitheater. En bij het vijfhoekige Lazzaretto, in de 18e eeuw gebouwd als quarantainestation om de havenstad tegen ziekten te beschermen.

Kleurrijke strandvakantie Gabicce Mare

Kun je tijdens een zonnige Last Minute Marche op het warmst van de dag wel wat verkoeling gebruiken? Vanuit een luxe hotel in Gabicce Mare loop je van de trap zo het brede zandstrand op voor een duik in de Adriatische Zee. En als je een kamer met zeezicht boekt, hoef je voor het uitzicht over het helderblauwe water het 4 sterren hotel van TUI niet eens uit. Maar het mag natuurlijk wel. Leen een fiets en verken de groene, heuvelachtige omgeving. Die zo nu en dan ook geel kleurt, door de enorme zonnebloemvelden. Onze aanrader? Neem tijdens een actieve vakantie in Marche een picknick mee en klim te voet of op de fiets naar Il Tetto del Mondo. Voor een spectaculair uitzicht op de steile rotsen en over zee.

Bekijk alle Last Minutes Marche (5)