Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Last Minute Rabac

Een azuurblauwe baai, parelwit strand en groene heuvels versieren de Kroatische badplaats Rabac. De bijnaam ‘parel van Istrië’ is dan ook meer dan verdiend. Tijdens een Last Minute Rabac kun je op het Maslinica strand de hele dag genieten van de zon. Afkoelen doe je door te snorkelen in het kraakheldere water van de Adriatische Zee. Misschien spot je wel octopussen en kreeften. Cultuurliefhebbers kunnen naar Labin wandelen.

Op zonvakantie naar de ‘parel van Istrië’

Kies voor een Last Minute Rabac en reis met eigen auto af naar de parel van Istrië. De Kroatische badplaats heeft zijn bijnaam te danken aan de parelwitte stranden, schaduwrijke pijnbossen en azuurblauwe baai. Het is hier dan ook goed toeven tijdens een zonvakantie. Vanaf de camping sta je zo op het Maslinica strand waar je in de baai goed kunt snorkelen. Misschien spot je in het heldere water van de Adriatische Zee wel kreeftjes en octopussen. Overigens kun je in Rabac ook verblijven in een luxe hotel waar ’s avonds het diner voor je klaar staat. Hoef je daar niet meer over na te denken.

Flaneren door historisch Labin

Voor cultuurliefhebbers is Rabac een ideale uitvalbasis. De badplaats is via een wandelpad verbonden met het historische stadje Labin dat bovenop de heuvel is gebouwd. Tijdens een Last minute Rabac kun je in de avonduren heerlijk flaneren door Labin. Smalle straatjes met barokke paleizen, pastelkleurige huizen en ateliers vormen het stadsbeeld. De toren van de Venetiaanse kerk is ondertussen het perfecte herkenningspunt. Echt verdwalen is dan ook onmogelijk in Labin. Zoek aan het eind van de dag een terrasje op en proef hier van de Kroatische drank rakija.

Bekijk alle Last Minutes Rabac (5)