Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Camping Plitvice Meren

Reserveer een camping nabij de Plitvice Meren en maak kennis met een van de mooiste natuurspektakels van Kroatië. Je wordt in het nationale park betoverd door smaragdgroene meren en kletterende watervallen. Niet voor niets pronkt het park al jaren op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Ook bijzonder te bezoeken tijdens je kampeervakantie zijn de grotten van Barać.

Camping Plitvice Meren
  • Sprookjesachtige watervallen
  • Meest bekende natuurfenomeen van Kroatië
  • Zwemmen in de rivier Korana
  • Perfect voor lange wandelingen
Bekijk alle campings Plitvice Meren (1)

Populaire bestemmingen

Kletterende watervallen en smaragdgroene meren

In Kroatië vind je niet alleen veel water aan de kust, ook het binnenland kent waterrijke plekken, zoals de 16 meren en de ruim 90 watervallen in het Nationaal Park Plitvice Meren. Je bereikt een van de twee ingangen van dit park binnen een paar minuten rijden vanaf de camping bij de Plitvice Meren. Trek vooraf je wandelschoenen wel aan en stap al wandelend over de houten vlonders en bruggetjes telkens weer in een andere magische wereld! Met Veliki Slap als hoogtepunt. Via trappen kun je de top van deze 78 meter hoge waterval beklimmen. Deze spectaculaire plek is perfect voor een selfie. Ook een aanrader is een bootexcursie in het Kozjakmeer, het grootste meer in het Nationaal Park Plitvice Meren. Afhankelijk van het seizoen vaart de boot iedere 15 of 30 minuten. Houd er wel rekening mee dat het geen retourboot is, maar terug moet wandelen. Maar met alle natuurpracht om je heen is dat zeker geen straf! Bijkomen doe je op de camping van TUI, gelegen vlak bij het nationale park. Neem nog snel een duik in het zwembad, voordat je gaat smullen tijdens een gezellige barbecue.

De grotten van Barac

Maar niet alleen het nationale park is een natuurfenomeen wat je gezien moet hebben tijdens je kampeervakantie in Kroatië. Ook de omgeving van de camping vlakbij de Plitvice Meren is het verkennen waard. Bij het dorp Rakovica, of op circa 45 minuten rijden van de camping in Plitvicka Jezera, kun je een kijkje nemen in de grotten van Barać. Deze stammen nog uit de 7e eeuw voor Christus. Maak onder begeleiding van een gids een mooie wandeling door deze fascinerende druipsteengrotten. Wat meer lef? Ga dan klimmen of abseilen.

Bekijk alle campings Plitvice Meren (1)