Boek nu je Droomzomer - De unieke combinatie van sport en vakantie

Last Minute Meer van Ohrid

Heb je voor een zonvakantie vrij van massa's toeristen wel eens gedacht aan Macedonië (Noord-Macedonië)? In het zuiden van dit Zuid-Oost Europese land wacht een decor van groene heuvels, diepblauw water en strandjes aan het Meer van Ohrid. Tijdens een Last Minute Meer van Ohrid kun je luieren op het kiezelstrand bij het appartement in Pestani of de vele religieuze plekken, zoals de Sveti Kliment kerk in de stad Ohrid bekijken.

Last Minute Meer van Ohrid
  • Cultuur snuiven in Ohrid
  • Vliegen met TUI fly

Zonnen aan het Meer van Ohrid

Bij een zonvakantie zul je misschien niet meteen denken aan Macedonië, maar wie houdt van natuur en wil profiteren van lage prijzen zit toch echt goed in dit Zuid-Oost Europese land. In het zuiden, op de grens met buurland Albanië, ligt het Meer van Ohrid dat wordt gekenmerkt door helderblauw water, verschillende strandjes en de bosrijke heuvels van het National Park Galichica. Tijdens een Last Minute Meer van Ohrid kun je van dit schilderachtige plaatje genieten vanaf het balkon van het 4 sterren appartement in Pestani. Het appartement van TUI bevindt zich op een paar passen van een kiezelstrand waar je lekker kunt luieren onder de zon.

De religieuze plekken in Ohrid

Het combineren van een strandvakantie met het bekijken van religieuze bezienswaardigheden gaat tijdens een Last Minute Meer van Ohrid wel lukken. De gelijknamige stad, Ohrid, kent maar liefst 365 religieuze plekken en wordt om die reden ook wel 'Jeruzalem van de Balkan' genoemd. Vanuit het luxe 4 sterren hotel van TUI in Ohrid kun je de kleine straatjes van de stad in wandelen en de Sveti Kliment kerk bezoeken. De kerk wordt versierd door fresco's, muurschilderingen en kent ook een iconengalerij van de 11e eeuw tot de 19e eeuw. Na het bekijken van de kerk kun je aan de oevers van het meer van Ohrid bij 'Terrazza Aquarius' een raki drinken en de zon langzaam onder zien gaan.