LAATSTE DAG: Blue Monday Deals t/m woensdag tot 100,- extra korting | Boek nu!

Last Minute Malta

Een van de beste duikbestemmingen ter wereld vind je middenin de Middellandse Zee. We hebben het over de eilandengroep Malta waar verzonken schepen en onderwatergrotten bewoond worden door barracuda´s en octopussen. Maar tijdens een Last Minute Malta kun je ook boven water de helderblauwe baaien met dobberende vissersboten bewonderen. En voor een culturele dag uit moet je in de hoofdstad Valletta zijn.

Last Minute Malta
  • Huurauto eenvoudig bij te boeken

Duiken op Malta

Tijdens een Last Minute Malta is de kans groot dat je een nat pak haalt. De eilandengroep in de Middellandse Zee wordt niet voor niks gezien als een van de beste duikbestemmingen ter wereld. En dat komt niet alleen door het helderblauwe zeewater. Onder het wateroppervlakte liggen vele scheepswrakken en grotten die bewoond worden door octopussen, baarzen en barracuda’s. Iets minder spannend is de turquoise gekleurde Blue Lagoon bij het eilandje Comino. Hier kun je door onderwatertunnels snorkelen en roggen spotten. Op Malta zijn vele duikscholen te vinden die je meenemen naar de beste duikplekken. En je kunt er ook materiaal huren. Wel zo makkelijk.

Het sfeervolle St. Julians

Met een gemiddelde zomertemperatuur van zo’n 27 graden Celsius is Malta een ideale bestemming voor een zonvakantie. Bij TUI kun je tijdens de Last Minute Malta verblijven in een luxe hotel in de populaire badplaats St. Julians. Begin de dag met een duik in het zwembad op het dakterras of sluit hier juist de dag af met een glas wijn tijdens zonsondergang. Tussendoor kun je in St. Julians zonnen aan een van de azuurblauwe baaien. En dat kan niet alleen op de rotsachtige plateaus, maar ook bij een gezellig terras aan het water. Het uitzicht op de kleurrijke vissersboten die in de baai dobberen maakt het vakantieplaatje compleet.

Een culturele stadstour door Valletta

Ook voor cultuurliefhebbers valt er tijdens een Last Minute Malta genoeg te ontdekken. Zo is de hoofdstad Valletta dankzij de vele bezienswaardigheden het best te omschrijven als openluchtmuseum. Neem bijvoorbeeld een kijkje in de middeleeuwse Sint John’s Co-Kathedraal die versierd wordt met decoraties van Michelangelo. Of stap binnen bij het Grootmeesterspaleis met zijn vele fotogenieke binnenplaatsen, plafondschilderijen en beeld van Neptunes. Bewonder in Valletta zeker ook de steile straten waar overhangende balkons in allerlei vrolijke kleuren zijn geschilderd. Samen met de vele trappen vormen ze een fotogeniek plaatje dat het goed doet op Instagram.

Een stukje Engeland in de Middellandse Zee

Wist je dat Malta tot Engeland behoort? Ze rijden op het eiland dan ook links en in het straatbeeld zijn rode telefooncellen te vinden. En omdat de Engelsen wel houden van een feestje zijn er op Malta ook genoeg pubs te vinden. Vooral St. Julians wordt gezien als uitgaansstad. Een sportwedstrijd kijken met een glas bier in een pub en vervolgens de hele nacht dansen in een hippe discotheek doe je tijdens de Last Minute Malta hier. Wie kiest voor een rustige avond kan terecht in het luxe hotel van TUI. Drink een cocktail in de trendy hotelbar of ontspan in de spa.

Veelgestelde vragen Malta

De best beoordeelde hotels op Malta zijn Radisson Blu Resort Malta, The Westin Dragonara en Valentina

All Inclusive hotels op Malta zijn Dolmen Resort, San Antonio Hotel + Spa en Seabank Resort + Spa

Seabank Resort + Spa en Seashells Resort at Suncrest zijn All Inclusive hotels op Malta. 

De beste reistijd naar Malta is van mei tot en met oktober. De temperaturen verschillen dan tussen de 23 en 31 graden en de zon schijnt gemiddeld 10 uur per dag. 

Ja, via GoTUI.com kun je excursies boeken op Malta. Bijvoorbeeld deze Gozo Eilandtour.