Toe aan TUI - We mogen weer naar Spanje, Griekenland en Portugal. Boek en vertrek zo snel mogelijk!

Last minute Overijssel

In het verre oosten van ons kikkerlandje ligt het groene en rustige Overijssel. Fiets langs oude boerderijen in Twente, door het mooie groen van de Sallandse Heuvelrug of maak een stop bij grote steden zoals Zwolle en Deventer. De nuchtere inwoners laten u maar wat graag hun provincie zien. Dus vergeet zonnige stranden in Spanje of verre vakanties en geniet dit jaar lekker in eigen land met een Last Minute naar het rustgevende Overijssel.

De natuurlijke schatten van Overijssel

De groene omgeving van Overijssel maakt deze provincie een paradijs voor veel wandelaars of fietsers. Er is een kilometerslang fietsroutenetwerk aangelegd, waardoor u uw eigen route uitstippelt. Volg de bordjes en ontdek de schatten van Overijssel. Fiets bijvoorbeeld richting Twente, tussen de gezellige dorpjes en de uitgestrekte weilanden met oude boerderijen en grote bossen. Bezoek de Sallandse Heuvelrug en breng een bezoek aan de Canadian War Cemetery met aangrenzend museum. Of fiets naar ‘Hollands Venetië’ in Giethoorn, die zijn naam eer aan doet. De verschillende watertjes bieden u volop romantiek. Stap aan boord en dobber rond in dit rustgevende gebied. Maak ook eens een stop in het mooie Ommen. Gelegen langs de Vecht, strijken veel mensen hier graag neer op een van de terrassen of vergapen zich aan de mooie landhuizen.

Ontspannen in Overijssel

Naast de mooie natuur van Overijssel, is er nog veel meer te beleven. Bent u gezellig met uw kids weg? Dan is een dagje naar attractiepark Slagharen of Hellendoorn misschien een leuke onderbreking. De kinderen kunnen zich urenlang vermaken in de leukste attracties. Voor een dagje winkelen bent u in onder andere Deventer, Enschede en Zwolle aan het goede adres. Bezoek in Hanzestad Zwolle ook eens de historische Sassenpoort of de Peperbus. De rijke historie van deze stad komt in deze bezienswaardigheden sterk naar voren. Met een beetje geluk maakt u ook de Twentse Ballooning mee. Vanaf het Hulsbeek stijgen verschillende ballonnen de lucht in. Het zijn ware kunstwerken in de lucht die tot in de wijde omtrek te bewonderen zijn. Bent u rond de kerst in Overijssel? Breng dan zeker een bezoek aan het Dickens Festival van Deventer. Hier wordt de sfeer van Charles Dickens ‘Christmas Carol’ tot leven gebracht door vrijwilligers die in oude klederdracht kerstliederen ten gehore brengen. Slenter langs oude kraampjes en geniet van oud snoepgoed, warme chocolademelk en andere snuisterijen in de smalle straten ven Deventer.

Overnachten in het groen

In Overijssel heeft TUI verschillende accommodaties in het assortiment. Ga met de kinderen naar vakantiepark Slagharen, waar u het gelijknamige attractiepark naast de deur heeft liggen. Of overnacht in het Twentse Delden, waar u vlakbij kasteel Twickel overnacht en de volgende dag mooi kunt wandelen in aangrenzende bossen. Ontdek deze heerlijke provincie en boek een Last Minute naar Overijssel. Want voor een vakantie vol natuur en cultuur, zit u ook in Nederland helemaal goed.

Bekijk alle Last Minutes Overijssel (9)