COVID CARE SERVICE: Ontspannen op vakantie met TUI
Overijssel

Vakantie Overijssel

  1. Vakantie
  2. Nederland
  3. Overijssel

Voor een welverdiende vakantie in eigen land is het gastvrije Overijssel een uitstekende keuze. Deze groene provincie in het oosten van Nederland is uitstekend geschikt voor een fietsvakantie. Het is een ideale fietsprovincie dankzij de lange fietspaden en uitgestrekte natuurgebieden. Op culinair gebied heeft de provincie ook genoeg te bieden, veel van de hotels van TUI beschikken over een uitmuntende keuken.

Oer-Hollandse taferelen in Salland

Voor een vakantie in eigen land is Overijssel, gelegen in het oosten van Nederland, een uitstekende keuze. Tijdens een vakantie naar Overijssel kun je heerlijk tot rust komen in het uitgestrekte Twentse boerenland. Ontdek de oer-Hollandse natuur in het natuurgebied Salland, waar je uren kunt wandelen of fietsen over de heides en bossen. Als je je route goed uitstippelt kom je langs kastelen en boerderijen, waar je onderweg vaak even kunt uitrusten met een kop dampende koffie. Onze hotels lenen zich uitstekend als uitvalsbasis voor dagtrips in het natuurgebied. Verken vanuit daar steden als Deventer en Zwolle.

Sterren kijken in Hellendoorn

Ga langs bij het buitencentrum Sallandse Heuvelrug om alles te weten te komen over dit natuurgebied. Hier vind je ook de sterrenwacht Hellendoorn, waar je uren kunt turen naar de sterren. Ook kun je hier deelnemen aan een bijzondere excursie in de 'Heideslak'. Dit bijzondere vervoersmiddel brengt je langs de mooiste plekjes van het nationaal park de Sallandse Heuvelrug. De chauffeur vertelt onderweg verhalen en voorziet je van interessante informatie over de omgeving. Als de avond valt kun je op je gemak teruggaan naar het familiepark in Hellendoorn. Of boek een hotel van TUI in Hardenberg nabij de Sallandse Heuvelrug, en laat je 's avonds verwennen met een luxe vier-ganger diner in een michelinster-restaurant de Bokkepruik waar chef-patron Jaap Istha de scepter zwaait.

Vakantie Overijssel met kinderen

Als je zit te denken aan een vakantie met kinderen in Overijssel is een verblijf in het vakantiepark Slagharen zeker aan te raden. Verblijf in een van de fraai vormgegeven huisjes die het attractiepark rijk is, en ontvang ook nog eens onbeperkt entree voor het hele gezin. Slapen in een wigwam, cowboy cottage of een Mexicaanse hacienda tussen de paarden? In vakantiepark Slagharen is het de normaalste zaak van de wereld. Zo geniet je in het waterpark van maar liefst 10 glijbanen, een bubbelbad, 3D animaties en nog veel meer!

Bekijk alle vakanties Overijssel (6)