Boek nu je Droomzomer - een unieke shortbreak vol sportbeleving

Last Minute Funchal

Een Last Minute Funchal begint met een 4 uur durende vlucht. Dan sta je al op het Portugese bloemeneiland Madeira, waar het altijd lente is. Dat betekent dat je volop van de zon kunt genieten én dat het nooit te warm is voor een uitstapje. Ga bijvoorbeeld eens flaneren door de oude wijk en kijk hoe de vissers in de Mercado dos Lavradores 'espada' verkopen. En laat je ook zeker eens betoveren door de botanische tuin in Monte.

Altijd lente in Funchal

De lenteachtige temperaturen zijn de belangrijkste reden om een Last Minute Funchal te boeken. Dit is de hoofdstad van het bloemeneiland Madeira, dat bij Portugal hoort. Hoewel het op slechts 4 uur vliegen van Nederland ligt, kom je hier toch in een exotische wereld terecht. Het is op Madeira gelukkig nooit te warm voor een uitstapje. En omdat Funchal het culturele middelpunt van het eiland is, hoef je je zeker niet te vervelen tijdens deze vakantie. Je overnacht bijvoorbeeld in een 4 sterren hotel van TUI, midden in het centrum. Zo heb je alle hoogtepunten direct binnen handbereik.

Flaneren door Funchal

Tijdens je Last Minute Funchal loop je vanuit het hotel binnen enkele minuten naar de historische wijk. Het kloppende hart is de overdekte markt, Mercado dos Lavradores. Tip: kom vroeg in de ochtend. Dan kun je zien hoe de vissers zwarte degenvissen schoonmaken en verkopen. Die zwarte degenvis is de nationale vis van Madeira. Je kunt hem op menukaarten tegenkomen als 'espada', bijvoorbeeld met gebakken banaan. Dwaal op je gemak door de smalle straten van de oude wijk, langs restaurants, terrasjes en zwart-witte kerken. En voor een mooi uitzicht over de Atlantische Oceaan is het gele São Tiago fort een aanrader.

Het hoogtepunt van Monte

Een letterlijk hoogtepunt van je Last Minute Funchal is een bezoek aan de botanische tuin. Deze ligt namelijk hoog boven de stad op enkele terrassen in de bergen. De reis erheen is al een belevenis op zich. Je kunt namelijk het beste met de kabelbaan naar boven, naar het dorp Monte. In de botanische tuin kijk je je ogen uit bij ruim 200 bloemen die alleen op Madeira voorkomen. Na je bezoek terug naar de benedenstad? Stap dan in een traditionele 'toboggan'. Met deze slee op wielen sta je na een razendsnelle rit alweer 2 kilometer lager op de berg.

Bekijk alle Last Minutes Funchal (23)